Kultúra

2012.03.30. 20:03

Mesék a Tejúton túlról

Pénteken délután mutatták be a Ciróka Bábszínházban a Budapest Bábszínházzal koprodukcióban készült „ Mesék a Tejúton túlról” című előadást, amelyet Erdeős Anna egyetemista hallgató állított bábszínpadra Berg Judit meséje alapján. A népszerű meseíró részt is vett a premieren, a darab végén dedikálta könyveit a gyerekeknek.

baon.hu

A darab izgalmas utazásra viszi a gyerekeket egy kisiskolás fiú és húga kalandjain keresztül. Bojti és Tücsök összekapnak a fiú új bicaján, amely fantasztikus világokba repíti őket. Szörnyekkel kell megküzdeniük, ki kell állniuk többek közt a leleményesség, a bátorság és a testvéri szeretet próbáját, hogy végül hazajuthassanak a lakótelepi játszótérre.

A szereplőket Szörényi Júlia és Tatai Zsolt kelti életre, kalandos útjukat Szemenyei János játékos-misztikus zenéje teszi még izgalmasabbá. A darabot Jeli Viktória írta az eredeti meséből, a tervező Tihanyi Ildikó Rita.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A homokszörnyet leleméményességgel sikerül megszelídítenie Bojtinak és Tücsöknek
[/caption]

baon.hu A homokszörnyet leleméményességgel sikerül megszelídítenie Bojtinak és Tücsöknek -->

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!