Kultúra

2012.03.11. 21:17

Kishuszárok jártak a Parlamentben

Az élvonalban teljesítettek a szabadszállási diákok a Lakitelek Népfőiskola által nem régen szervezett Hungarikumok, Nemzeti Kincsek című vetélkedőn.

PN

A Kishuszárok csapata – Balogh Dani, Ország Lilla és Somogyi Zsófi – a legendás szabadszállási huszárfőhadnagy, Rozsnyay Pál életútjának kutatásával, bemutatásával kiérdemelték az elismerést a versenyen. Jutalmul meghívta a Kishuszárokat vendégségbe a Parlamentbe Balogh József országgyűlési képviselő. Az újdonsült helytörténészek azt mondják, feledhetetlen élményben volt részük, hiszen keveseknek adódik lehetőségük az Országház éttermében ebédelni, azután pedig sorra járni a törvényhozás épületének minden zegét-zugát. Helyet foglalhattak a bizottságok üléstermeiben, figyelemmel kísérhették a képviselők aznapi plenáris ülését, láthatták az épület bonyolult fűtőrendszerét vagy például a Nagy Imre termet. Az ablakmélyedésekben ma is láthatók az ’56-os forradalom eseményei során keletkezett lövedéknyomok, melyek nem hagynak kétséget afelől, hogy kint vagy bent dördültek a lövések. Balogh József képviselő a látogatáshoz hozzáfűzte: számára is kellemesen telt a nap a szabadszállási fiatalok vendégül látásával.  [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az Országház minden szeglete érdekelte az ifjú helytörténészeket
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!