Kultúra

2012.03.23. 14:36

Kecskeméten ünnepel a MASZK

Kecskeméten tartja hagyományos jótékonysági Gálaestjét a Maszk Országos Színészegyesület.

Popovics Zsuzsanna

Először fordul elő, hogy a színházi világnap alkalmából nem egy budapesti színházban, hanem vidéki városban rendezik a rangos gálát. A meghívott vendégekkel és a színház társulatával együtt több mint harmincan lépnek színpadra, a programban szerepel operett, musical, dráma és próza.

Cseke Péter, a kecskeméti teátrum igazgatója, egyben az est rendezője fontosnak tartotta, hogy a kecskeméti társulat tagjaira, korábbi sikeres előadásaira épüljön a műsor. Emellett olyan vendégeket hívott meg, akik valamilyen módon kötődnek a hírös városi színházhoz, illetve éveken át játszottak színpadán. Elfogadta a meghívást Pécsi Ildikó, Sas József és Szilágyi Tibor is. A fellépők között lesz a Színészegyesület teljes elnöksége, köztük Haumann Péter, Felföldi Anikó, Fehér Anna, Hegedűs D. Géza, valamint Dunai Tamás. A műsorvezetői feladatokat a társulat két fiatal tehetségére bízta az igazgató: Hajdú Melindára és Csémy Balázsra, ők mindketten a MASZK Színészegyesületének ösztöndíjasai voltak.

Sára Bernadettel a Gála házigazdája lesz Trokán Péter. Ő kérdésünkre elmondta: ezernyi emlék fűzi Kecskeméthez és a színpadra lépő színészkollégákhoz, így örömmel vette a felkérést. Már megkapta a konferanszié szöveget, amelynek alakításhoz, bővítéséhez szabad kezet kapott Cseke Pétertől.  [caption id="" align="aligncenter" width="334"] A Nyomorultak főhősét, Jean Valjeant, azaz a szerepét alakító Egyházi Gézát is láthatja a közönség
[/caption]

A gálaesten hagyományosan jeles díjakat osztanak ki, így a Gobbi Hilda "életmű" és Soós Imre "pályakezdő" díjakat, valamint a Vámos László- és az Amfiteátrum-díjakat is. A rendezvény bevételét idősebb színészkollégáknak, az Ódry Színészotthonban élőknek és ösztöndíj formájában fiatal pályakezdők javára ajánlják fel a szervezők.

Popovics Zsuzsanna A Nyomorultak főhősét, Jean Valjeant, azaz a szerepét alakító Egyházi Gézát is láthatja a közönség -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!