Kultúra

2011.11.21. 22:32

Nem lehet rossz napjuk

A szociális ágazatban dolgozókat köszöntötték Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Művelődési Központban.

Vajda Piroska

Az ünnepség keretében adták át az elismerő okleveleket is. Az est meglepetéseként pedig a Bugaci Tanyaszínház Tűvétevők című nagysikerű előadását nézhették meg a vendégek.

– Nehéz hivatás a szociális munka, nemcsak sokoldalú szakértelmet, felkészültséget kíván, de hatalmas áldozatvállalást, emberséget, őszinte együttérzést is. A szociális munkásnak nem lehet rossz napja, hiszen tőle mindig segítséget kérnek és várnak, és mindezt mosolyogva kell tennie. Munkája tulajdonképpen „szeretetszolgálat”, amelynek középpontjában az ember áll – hangsúlyozta Kapus Krisztián polgármester. Mint mondta, hazánkban az emberek közel egyharmada küszködik valamilyen szociális problémával. Az ágazatban dolgozók pedig sajátos tudás birtokosai, akik a támogatást, törődést igénylők részére a konkrét, azonnali, olykor nélkülözhetetlen segítségen túl konfliktuskezelő, válságmegoldó technikákat, módszereket is átadnak, hogy megkönnyítsék számukra a mindennapi életben való boldogulást – tette hozzá a polgármester, aki ezt követően átadta a jubiláló dolgozók elismeréseit. 

A köz szolgálatában eltöltött 40 éves munkájáért kapott oklevelet: Farkas Péterné, Gavenda Judit, Kuruczné Buknicz Ida (Kapocs Intézmény). A köz szolgálatában eltöltött 30 éves munkájáért részesült elismerésben: Bognár Mihályné, Gácsi Franciska, Kerekes Ferencné, Molnár Lászlóné, Sütő Lajosné, Tóthné Bajáki Rozália (Kapocs Intézmény), Gebhartd Kálmánné, Jéga Zsolt (Szivárvány Intézmény). A köz szolgálatában eltöltött 25 éves munkájáért kapott oklevelet: Kiss Ferencné, Kovács Melinda, Rádiné Szabó Andrea (Szivárvány Intézmény), Mikola Jánosné (Kapocs Intézmény). A Jogi Bizottság dicséretében részesült: Bene József, Jéga Szabó Mónika, Szondiné Kovács Erzsébet, Üveges Péter (Szivárvány Intézmény), Dobos László, Samu Veronika, Tézsla Zita, Varga Lászlóné (Kapocs Intézmény).[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A Bugaci Tanyaszínház Tűvétevők című humoros előadása hatalmas sikert aratott
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!