Kultúra

2011.11.09. 14:56

Korcsolyapályát csinálnak a szegedi főtérből

Négyszáz négyzetméteres szintetikus jégpályát építenek a szegedi Széchenyi térre az idei karácsonyi vásárra. A helyszínen kölcsönözni is lehet majd korcsolyát, és hétvégeken versenyekkel, bemutatókkal, jégdiszkóval várják a látogatókat. A karácsonyi vásár november 25-én nyit, ekkortól üzemel a főtéri jégpálya is.

baon.hu

A szintetikus jégpályát egy vállalkozótól bérlik majd. Hétvégén kezdik el építeni a Takaréktár utca felőli oldalon. Szintezéssel indítanak, hiszen a Széchenyi tér sétánya domború. Negyven köbméter homokkal egyenesítik ki a felületet, és geotextília is kerül a 406 négyzetméteres pálya alá, amely járdától járdáig ér majd. Egyméteres palánkkal veszik körül, és világítást is kap. Egyszerre összesen 130-an korcsolyázhatnak rajta – mondta Licsicsányi Ilona, a Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatója.

A pályát ingyen használhatja majd bárki, aki hoz magával korcsolyát, vagy a helyszínen bérel. Mivel a szintetikus jégen csak nagyon éles korcsolyával élvezetes a siklás, a pálya mellé korcsolyaélezőt telepítenek. Ruhatárat nem üzemeltetnek majd, de egy fedett pavilonban padokat és fogast biztosítanak.

Hétköznapokon délelőttől egészen este tízig tart nyitva a pálya, hétvégén napközben gyermekprogramokkal, iskolák közötti versenyekkel, esténként jégdiszkóval várják a fiatalokat.

Nem csak a szintetikus jégpálya miatt lesz más az idei karácsonyi vásár Szegeden: új típusú faházak sorakoznak majd a Széchenyi téren, építésüket a napokban kezdték meg.

Forrás: HVG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!