Kultúra

2011.09.19. 13:19

Százak pattantak nyeregbe az autómentes napon

Több száz biciklisből álló menet tekerte körbe Kiskunhalast és nézte meg a város nevezetességeit vasárnap reggel, az Autómentes naphoz kapcsolódó rendezvény keretében.

Zs. D.

A második kerékpáros túra délután indult Soltvadkertre, a kettő között pedig változatos programokkal várták a szervezők az érdeklődőket a kórház mellett lévő Csetényi parkban és környékén. A helyszínválasztás idén – mint azt Csík Teréziától, a rendezvény egyik szervezőjétől megtudtuk – tudatos volt, hiszen ez a park egy helyi védettség alatt álló terület, melyről mégis kevesen tudnak, így kevesen is látogatják.

Miután megérkezett a kerékpáros menet a strand parkolójába, több ezer buborék szállt egyszerre a levegőbe egy „flashmob” kezdeményezés részeként. A nap folyamán  többek között öko büfé, tűzoltó- és rendőrautó bemutató, monociklis extrém sportpálya, aszfaltrajz verseny, szélkerék és napkollektor bemutató, kismotoros és kisautós ügyességi pálya várta a közönséget, de játékot is gyárthattak az érdeklődők - természetesen hulladékból. 

– Nem csak „ökosan” kell élni, hanem „ökosan” kell közlekedni is. Többek között ezekre szeretnénk felhívni az emberek figyelmét – mondta el a szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!