Kultúra

2011.09.21. 14:12

Kutatók éjszakája a Planetáriumban

Két téma köré épülnek a kecskeméti planetáriumban látható bemutatók: a Napról (közeledünk a naptevékenység maximumához!) és a meteorokról tudhatnak meg sokat, akik a Planiban töltik a péntek estéjüket.

Rákász Judit

A kupolateremben 18 órától 24 óráig E. Kovács Zoltán csillagász, a Planetárium igazgatója és Balogh Gábor meteorit kutató tart látványos előadásokat. A körfolyosón meteorit kiállítás lesz, ahol mikroszkóppal meg lehet nézni, sőt, egy-egy darabot akár kézbe is lehet venni a különleges kőzetekből.

A Planetárium előtti terület éjfélig tart a távcsöves bemutató, derült idő esetén csillagcsoportokat, ködöket és a Jupiter bolygót nézhetik meg az érdeklődők, az MCSE Kiskun Csoport jóvoltából.

A Kecskeméti Főiskola Csillagvizsgálójában derült idő esetén távcsöves bemutató lesz este 6-tól éjfélig. Az előadóteremben Szűcs László tart interaktív foglalkozásokat végkimerülésig. Szó lesz például az UFÓ-król, a magyar űrszondáról, és arról is, miért nem esik le az űrhajó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!