Kultúra

2011.09.05. 01:41

Ez történt a hétvégén Bács-Kiskunban

Aki nem a vízpartot vagy a strandot választotta a hétvégén, bőven válogathatott a különböző programokból az egész megyében.

baon.hu

Az állampusztai vagy solti büntetés-végrehajtási intézetben dolgozók családtagjai börtöntúrára mehettek szombaton, ahol a dühöngőzárkában is eltölthettek pár percet.

NB I-es női kézilabda bajnokság nyitó mérkőzésén a székesfehérvári Alcoa FKC ellen játszott a Kiskunhalas NKSE. A halasi lányok megizzasztották a fehérvári kézilabdásokat. A végeredmény Kiskunhalas NKSE - Alcoa FKC 27-28 (16-14).

Megszerezte első győzelmét második bajnoki mérkőzésén a Bajai LSE KALO-MÉH, a Győr II-t 5-3-ra verték Lógóék a Vasvári Pál utcában.

Első alkalommal rendezték meg szombaton Tiszakécskén a Hubertus napi koronglövő versenyt. Kollégánk videón is rögzítette a "puskaporos" hangulatot.

Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek búcsúi szentmisét tartott Ludasszálláson a vadászévad nyitányaként a helyi kápolna felszentelés ötödik évfordulóján, szombaton.

Öregcsertőn, a szombati falusi olimpián a legnagyobb sikert a népviseletben való talicskázás aratta.

Az Alsószéktói Vigasságon Balázs Klári és Korda Gyuri is fellépett. 

Kozma Orsi zenekara még pénteken varázsolta el Kiskunhalast.

A Majsai Napokra több ezren látogattak el. Az erős emberek még a 15 tonnás kamiont is megmozgatták.

Helvécián, a hagyományos szüreti mulatságon ismét lovas kocsikkal vonultak fel szombaton.

Szüreti napokat rendeztek a hétvégén Kiskőrösön. Több mint tízezer ember vett részt a három napos népünnepély rendezvényein, ahol kutyaszépségversenytől kezdve a lovas felvonulásig sok érdekes programra várták az érdeklődőket.

Szűz Mária születésének emléknapját ünnepelték vasárnap a petőfiszállási Pálosszentkúton. A Kisboldogasszony-napi búcsún ezúttal is több százan vettek részt.

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a hétvégén az amatőr kézművesek kiállítását Bugacon, a helyi művelődési központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!