Kultúra

2011.08.30. 10:31

Tanévnyitó Hoffmann Rózsával

Nagy változással kezdődik a tanév a harkakötönyi általános iskolában és óvodában. Az önkormányzat nehéz anyagi helyzete miatt az egyház működteti tovább az oktatási intézményeket. A tanévnyitón dr. Hoffmann Rózsa oktatásügyi államtitkár is részt vett.

Zsámbóki Dóra

– A tanévnyitás ezer év óta ünnep, a ti ünnepetek – fordult dr. Hoffmann Rózsa oktatásügyi államtitkár a harkakötönyi kisdiákok felé a hétfőn megtartott ünnepélyes tanévnyitón. A helyi tanulók szeptember 1-jén a régi helyen, de új intézményben kezdik meg a tanévet, ugyanis pénzszűke miatt az iskola működtetését az önkormányzat átadta a Szeged–csanádi Egyházmegyének.

Az államtitkár az új nevén Szent Ágoston Katolikus Iskola és Óvoda tanévnyitóján kiemelte: az egyháznak óriási szerepe van abban, hogy a gyermekek helyben tanulhatnak továbbra is. Miután Huszka Zoltánné, az intézmény igazgatója átvette Hoffmann Rózsától az iskola szimbolikus kulcsát, elmondta: fokozott izgalommal várják az új tanév kezdetét. Mint utalt rá: az egyházmegye által fenntartott közoktatási intézmény szeptembertől három Csongrád megyei és két Bács-Kiskun megyei – a harkakötönyi mellett a kömpöci – önkormányzattól veszi át az oktatási intézmények működtetését. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Már nem az önkormányzat az intézmény fenntartója
[/caption]

Zsámbóki Dóra Már nem az önkormányzat az intézmény fenntartója -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!