Kultúra

2011.06.02. 20:54

A diákok közel harmada ad számot emelt szinten

Tegnap kezdődtek és hat napon át zajlanak a tavaszi érettségi időszak emelt szintű szóbeli vizsgái. Bács-Kiskun megyében 1325-en szóbeliznek emelt szinten 25 vizsgatárgyból, továbbá 15-en tesznek emelt szintű gyakorlati vizsgát testnevelésből – tudtuk meg a Csongrád Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának illetékesétől.

Popovics Zsuzsanna

Kecskeméten két helyszínen: a Bányai Júlia Gimnáziumban és az ÁFEOSZ Kereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégiumban tartanak emelt szintű szóbeli vizsgákat. További helyszínek a megyében: Baján a Szent László Általános Művelődési Központ és a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központ, Kiskunhalason a Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziuma.

A megye valamennyi vizsgázója Szegeden vizsgázik például testnevelésből, fizikából, spanyolból, olaszból, kémiából, belügyi rendészetből, informatikai alapismeretekből, illetve Budapesten például orosz, biológia (angolul), történelem (spanyolul), elektronikai alapismeretek, mezőgazdasági alapismeretek tantárgyakból.

Az emelt szintű írásbeli és szóbeli vizsga egymástól független, a szóbeliztető bizottság nem ismeri a vizsgázók írásbeli dolgozatának eredményeit. Ha valakinek nem sikerült az írásbeli vizsgája, de a szóbelije igen, annak a teljes vizsgája elégtelen.

A szóbeli vizsgákon a diákok feleleteit egyénileg értékelik a vizsgáztatók a tételekhez tartozó értékelési útmutató segítségével, majd közösen alakítják ki a végső pontszámot. Az egyéni osztályozó íveket a középszintű érettségi vizsgák kezdetére valamennyi iskolába visszajuttatja a kormányhivatal.
Az emelt szintű szóbeliket követően, június 14-étől 28-áig szervezik a középszintű szóbeli vizsgákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!