Kultúra

2011.04.01. 18:00

Fordított napot tartottak az érseki városban

Kalocsán pénteken minden a feje tetejére állt. A polgármester székébe diákpolgármester ült, a képviselő-testület tagjai pedig az iskolapadokban foglaltak helyet és hol tanulással, hol sminkeléssel vagy levelezéssel múlatták az időt.

Sz. B. Z.

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat 10 évvel ezelőtt tartott először és utoljára fordított napot a városban. Most ismét elérkezettnek látták az időt, hogy április elsején kifordítsák négy sarkából az érseki székhelyet. Reggel 8-kor átadta a város kulcsát Török Ferenc polgármester Bolvári Katalin diákpolgármesternek, ezt követően pedig fordított órák kezdődtek. A városháza dolgozói is iskolába mentek. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Flash mob is volt április elsején Kalocsa sétáló utcáján
[/caption]

Délután 1-től a diákönkormányzat ifjoncai ünnepélyes testületi ülést tartottak, de „dolgoztak” is a hivatalban. Délután, a sétáló utcában Flash mob, azaz egyfajta villámcsődület várta az érdeklődőket. A jelenlévők fél 3-kor az ég felé hajították papírrepülőiket, melynek belsejébe 1-1 idézetet írtak. A fordított nap helyismereti akadályversennyel és a város kulcsának visszaadásával zárult.

Mi az a flash mob?

A villámcsődület (vagy angolból átvett szóval flash mob, olykor helytelenül: flashmob) emberek előre szervezett csoportosulását jelenti; hirtelen jön létre valamely nyilvános helyen, a résztvevők valami szokatlant csinálnak, majd a csoportosulás ugyanolyan hirtelen fel is oszlik. A villámcsődület viszonylag új társadalmi jelenség, az első 2003 májusában volt New York Cityben. Célja a figyelemfelkeltés, a hétköznapi ember elgondolkodtatása. Bár a villámcsődületnek nincs politikai célja vagy színezete, a média olykor tévesen politikai demonstrációkra is használja a flash mob megnevezést.

Forrás: wikipédia

Forrás: wikipédia Flash mob is volt április elsején Kalocsa sétáló utcáján -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!