Kultúra

2011.03.04. 15:20

Haláltusáját vívja a mozi?

Csökkentett üzemmódban forognak a filmvetítő gépek márciustól a halasi moziban. Ön hogyan mentene meg egy haldokló vidéki mozit?

Zsámbóki Dóra

Korábban még a filmszínház bezárásának lehetősége is felmerült, de valószínű, hogy idén még kitart a környék egyetlen, nem multiplexként üzemelő mozija. A létszámleépítés mellett a hónap elejétől ötre csökken a vetítési napok száma: kedden és szerdán sötét marad a vászon.

Kampány is indult a vidéki mozik egyik utolsó bástyájaként álló halasi filmszínház megmentéséért. Hétfőnként egy-egy korosztályt próbálnak a szervezők moziba csábítani. Mint Király Gábortól, a filmszínházat üzemeltető művelődési központ ügyvezetőjétől megtudtuk: a jegyárakkal is próbálnak vonzóbbak lenni a nézők számára, mert a legfőbb problémát a közönség elmaradása okozza. Az átlagos nézőszám 25, amivel nem működtethető gazdaságosan a 250 férőhelyes intézmény. A bezárás küszöbéről a mecénás székek vásárlói is segíthetnek elmozdítani a mozit.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A bezárástól csak a nézők menthetik meg a mozit – mondja Király Gábor
[/caption] 

<!-- Haláltusáját vívja a mozi? Csökkentett üzemmódban forognak a filmvetítő gépek márciustól a halasi moziban. Ön hogyan mentene meg egy haldokló vidéki mozit? Zsámbóki Dóra A bezárástól csak a nézők menthetik meg a mozit – mondja Király Gábor -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!