Kultúra

2011.02.04. 21:32

Fejlesztik a diákok pénzügyi intelligenciáját

Középiskolások pénzügyi ismereteinek bővítése érdekében indít programsorozatot a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karával együttműködve az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület, a sorozat első rendezvénye egy februárban induló vetélkedő lesz elektronikusan elérhető kérdőívekkel.

baon.hu

A szervezet közleményében hangsúlyozza: a pénzügyi ismeretek egyre inkább szerves részét képezik nemcsak a felnőttek, hanem a diákok életének is, ezért kiemelten fontosnak tartják, hogy a pénzügyi intelligencia fejlesztése a közoktatásban is markánsan megjelenjen olvasható az mno.hu-n. A programsorozat – amelyet Békés, Somogy, Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom, és Csongrád megye önkormányzata, valamint Kaposvár városa is támogat – egy február 14. és május 8. között megrendezendő, háromfordulós pénzügyi vetélkedővel indul.
Az előzetes regisztrációk alapján a szervezők országos érdeklődésre számíthatnak: már ötven intézmény jelezte részvételi szándékát, így legalább húszezer diák vehet részt a programban. A középiskolások számára elektronikus formában elérhető tesztek egyrészt az ismeretterjesztést, másrészt a pénzügyi intelligencia felmérését szolgálják – hangsúlyozza az egyesület, amely a vetélkedő után pénzügyi tábort és roadshowt is tervez.

Az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesületet azzal a céllal jött létre 2010 júliusában, hogy a pénzügyekről szóló közérthető tájékoztatással járuljon hozzá az állami és önkormányzati, valamint a vállalkozói és magánszféra kapcsolatának javításához a pénzügyi szektorral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!