Kultúra

2011.01.03. 22:25

Ganxsta és Szerednyey is a vendégekkel ropja

Már csak néhány nap, és bálteremmé alakul a kecskeméti teátrum nézőtere. Január 15-én - immár hagyományosan - Színészbállal veszi kezdetét a báli szezon a hírös városban. A jótékony célokat szolgáló társasági eseményről Cseke Péter direktort kérdeztük.

Rákász Judit

- Hagyomány, hogy a Színészbál szervezői sztárvendéggel lepik meg a közönséget. Idén kivel bálozhatnak együtt a vendégek?
- Egyetlen sztárvendég helyett sztárvendégek sora szórakoztatja mindazokat, akik részt vesznek a szezonnyitó bálon - mondta el az igazgató. - A fellépők között lesz a Nyomorultakban főszerepet játszó Feke Pál és Simon Boglárka. Közel félórás, látványos, szórakoztató zenés műsorukba egész társulatunk bekapcsolódik. Az idei évad másik nagy közönségsikere a Popeye volt, amelynek hangulatát szintén megidézzük a bálon: kiváló zene, látványos színpadkép és nagyszerű színészek adnak ízelítőt az előadásból. Nagy örömünkre elfogadta meghívásunkat Ganxsta Zolee, aki élete első színpadi szerepét Kecskeméten alakítja, a Popeye című darab  Blútó kapitányaként. Elárulhatom, hogy Zolee nem csak fellépőként, hanem vendégként is részt vesz a bálon - társulatunk többi tagjához hasonlóan. Hiszen a bál a szórakozásra, egyszersmind a művészekkel való ismerkedésre, beszélgetésre is alkalmat kínál. Idén is a vendégek között köszönthetjük Szerednyey Bélát, és a sztárok közül természetesen nem maradhat ki Kecskeméti Krisztián sem, a magyar szakácsválogatott tagja, aki a finom ételekről gondoskodik a rendezvényen.

- Milyen lesz az idei nyitótánc?
- Új felfedezetteinké lesz a színpad a nyitó táncon. Kecskemét legnagyobb jótékonysági rendezvénye a Gyermekek a gyermekekért gála, amelyen felléptek az orgoványi Golddance Táncstúdió növendékei. A tehetséges, fiatal táncosok sokak számára okoztak kellemes meglepetést, hiszen profikat meghazudtoló műsort mutattak be. Őket kértük fel idén, s csak annyit teszek hozzá: meglepetés produkcióval is készülnek...

- Mire fordítja a színház a jótékonysági esemény bevételét?
- Folytatjuk a hagyományt, s a bevételből idén is olyan gyerekeket és fiatalokat szeretnénk támogatni, akik kis településeken, nehéz anyagi körülmények között élnek. Az elmúlt két évben a Színészbál bevételét teljes egészében a Színészek az Ifjúságért Alapítvány rendelkezésére bocsátottuk. Ennek köszönhetően közel ezer hátrányos helyzetű gyermeket láttunk vendégül a színház épületében. Felemelő érzés volt látni a zsúfolásig telt nézőteret a Csipkerózsika ingyenes előadásán: több mint 500 gyermek érkezett hozzánk, akiknek többsége soha életében nem volt még színházban, hiszen a jegy megvásárlása és az útiköltség túlságosan nagy terhet jelentett volna családjuknak. Idén az alapítvány tehetséggondozásra is szeretne fordítani a bevételből, hiszen terveink között szerepel nyári tábor meghirdetése, ahol színészmesterséggel ismerkedhetnek meg színház iránt érdeklődő, kiemelkedően tehetséges gyerekek.

- Mikor kezdődik meg az átalakítás, a nézőtér lefedése?
- Kedden este, a Popeye előadása után azonnal nekilátunk a munkának, s január 15-ére teljes pompájában várja a színház a bálozókat. A rendezvény után újabb nagy építkezés vár ránk, hiszen újraépítjük a Nyomorultak díszletét, amelyet január 20-ától ismét játszunk. Ebből is látszik, hogy a színházban egy pillanatra sem áll meg az élet, azonban a bál még ebben a forgatagban is a szórakozás és a kikapcsolódás estéje lesz.

Ezek is érdekelhetik