Kultúra

2010.12.22. 15:54

Összeforrt a két város sorsa

– A hitben való megerősödés és a hagyományainkhoz való ragaszkodás kölcsönösen erősíthetik egymást – mondta kedden este a kalocsai főszékesegyház előtt felállított élő betlehem megáldásával egybekötött ünnepségen Semjén Zsolt.

szbz

A miniszterelnök-helyettes – aki Jézus szülővárosa, Betlehem és Kalocsa, az ezeréves érseki város közötti testvérvárosi kapcsolat létrehozását elindította – a Szentháromság téren arról is beszélt, hogy a magyar nemzet és Betlehemben élők számára egyaránt fontos a december közepén megkötetett szerződés. Mint mondta: a keresztény palesztinok két malomkő között őrlődnek, számuk évről évre fogy, egyre többen elmennek szülőföldjükről, ezért nekünk keresztény embereknek egyszersmind küldetésünk is az, hogy Jézus szülőföldjén megmaradjon a kereszténység.

Bábel Balázs érsek arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy ne csak az ünnepek közeledtével figyeljünk egymásra. A másik iránti nyitottság és elfogadás maradjon meg a következő hónapokban is. Török Ferenc, Kalocsa polgármestere a szeretet, a megértés és az összefogás fontosságára helyezte a hangsúlyt beszédében a Vörös Márta mérnöknő által tervezett 30 négyzetméteres alapterületű élő betlehem előtt, ahol a gyerekeket a pásztorjátékot követően kecske és csacsi simogatásra várták. A felnőtteket pedig forró teával, forralt borral és beiglivel kínálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!