Kultúra

2010.11.22. 16:25

Tizenkét év után leköszönt az elnök

Több mint egy évtizedes civil tevékenység után leköszönt a Kecskemét-Aomori Baráti Kör elnökségi posztjáról Király József – egyebek mellett ezt is bejelentették azon a sajtótájékoztatón, amit az 1989-ben alakult civil szervezet tartott a napokban. A távozó elnök összefoglalta az egyesület eddigi tevékenységét és eredményeit, majd bemutatta Kerényi Józsefet, az új elnököt és az elnökség új tagjait.

Magyarvári Annamária

Múltidéző összefoglalójában Király József kiemelte: a Kecskemét-Aomori Baráti Kör számos olyan kiemelkedő rendezvényt tudhat maga mögött, mint a kecskeméti Japán Napok, ikebana és harcművészeti bemutatók, író-olvasó találkozók vagy a különböző japán művészeti csoportok fellépései. A volt elnök elmondta: büszke arra a kapcsolatra, amelyet az elmúlt 12 évben a kultúra és az oktatás területén felépítettek a két város között. A japán császári fenségek, – Akisino Herceg és feleségének 2009-es kecskeméti látogatását – pedig elnöki működése legkiemelkedőbb eseményének nevezte.

A civil szervezet célkitűzései között szerepel, hogy előkészítsék és elindítsák a japán nyelv szakköri formában való oktatását a megyeszékhely valamelyik középiskolájában, illetve egy japán kávézó-vagy teaház létrehozását is tervbe vették.

Magyarvári Annamária -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!