Kultúra

2010.08.27. 09:31

Kötelező lesz a pedagógus-kamarai tagság?

Kecskeméten tartotta megyei tanévnyitó konferenciáját csütörtökön a HUNNIAREG Pedagógiai Intézet megyei irodája.

Magyarvári Annamária

Az eseményen dr. Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár is előadást tartott. Ismertette azokat a stratégiailag fontos lépéseket, melyeket a közoktatás területén tervez a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.

Ezek között szerepel egy új közoktatási törvény megfogalmazása, kötelező tagságú pedagóguskamara létrehozása, illetve a Nemzeti Alapatanterv (NAT) kiegészítése közműveltségi tartalommal. Kiemelte: nem új NAT-ot akarnak, hanem azt, hogy olyan, a mindennapi gyakorlati élethez szükséges ismereteket tanuljanak a diákok, amelyekre valóban szükségük van a 21. században.

Így a jövőben hangsúlyosabb szerepet kapna az oktatásban a családi életre nevelés, a kresz, a testnevelés és az egészséges életmód, de a rajz és az ének is. A fontos intézkedések közé sorolta a pedagógusok központi bérfinanszírozásának kialakítását, és a kistelepülési iskolák támogatását is.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!