Kultúra

2010.08.12. 08:58

A Vándorhazug premierje

A Hírös Hét keretében, 18-án, szerda este 20 órakor Kecskemét Főterén lép fel a Kortársak. Az újjáalakulása óta ez lesz a banda leghosszabb koncertje.

Sebestyén Hajnalka

Honnan az ötlet a „maratoni” koncertre? – faggattuk Háry Péter, a kecskeméti banda basszusgitárosát.
– Nagyon készülünk, hetek óta próbálunk. A mostani felállásban ilyen hosszú koncertet még nem adtunk, de a korábbi fellépéseink kedvező fogadtatásai arra buzdítottak minket, hogy ezen irányvonalon haladjunk tovább. A Múzeumok Éjszakáján az egyórás koncertünk a Cirókában akkora sikert aratott, hogy nem is volt kétséges a folytatás.

Milyen pluszt kíván meg a felkészülés?
– Stúdióban gyakorolunk, és most először koncertszerűen is készülünk már a próbákon is. A hangtechnikát régi Kortársak tagunk, Bíró Zoli biztosítja, aki a mostani koncert idejére lehet, hogy visszatér közénk.

Mire számíthatnak a rajongók?
– Debütál az új dalunk, a Vándorhazug! Emellett hallható lesz a húsz évvel ezelőtti Kortársak koncertek záródala, a When the rain falls című dal is, és természetesen a régi nagy dalaink is, mint például a Fandarago.

A Vándorhazug videóklipje mikor látható?
– Először a koncerttünkkel egy napon, jövő szerdán. A klip a honlapunk mellett a Youtube-on keresztül is elérhető lesz. Amit már most is láthatnak az érdeklődők, az a napokban elérhetővé tett 3 új koncert klip, a legismertebb dalainkkal, melyek a Éjféli macska, a 3 Nem, és a Gyilkol a nyár. Érdekességük, hogy nagyfelbontású HD minőségűek, ma magyarországon koncertet kevesen rögzítettek ilyen hang, és kép minőségben.

Az koncert anyagát most is rögzítjük, így nagyon várnánk az eddigi és új rajongóinkat is, hogy jöjjenek, és gazdagítsuk együtt a főtéri koncert élményt!

Ezek is érdekelhetik