Kultúra

2010.07.01. 13:43

Keresik Kecskemét Város Fáját

Különleges története van a kertjében álló fának? Vagy egy köztéri lombkoronához fűzik kedves emlékek? Jelentkezzen a város felhívására, és az öné lehet Kecskemét Város Fája, de akár megnyerheti az országos versenyt is.

baon.hu

Első alkalommal hirdette meg az Ökotárs Alapítvány az Év Fája elnevezésű országos vetélkedőt. A verseny célja, hogy a fák természetben betöltött szerepén keresztül hívja fel az emberek figyelmét a környezettudatosságra.

Az Év Fája vetélkedő keretében nem a legnagyobb vagy legöregebb fát keresik, hanem azt, amelyik a jelölőknek valamiért fontos: kapcsolódik hozzá egy helyi történet, találkozási pontot kínál vagy bármely más okból fontos szerepet tölt be az ott élők lakók életében.

A nyertes fát jelelő pályázó egy speciális ápolásra, gondozásra feljogosító utalványt kap, amelyet a díjátadó ünnepségen nyújtanak át. Az összeget a fa egészségét biztosító kezelésre, közvetlen környezetének rendbetételére vagy – ha erre nincs szükség – a településen őshonos csemeték ültetésére lehet felhasználni.

Kecskemét önkormányzata is szeretne csatlakozni az Év Fája versenyhez, ezért felhívással fordul a város lakóihoz: tegyenek javaslatot arra, hogy a hírös város melyik fát jelölje, melyik fával pályázzon a vetélkedőre.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Magán-és közterületen is állhat Kecskemét leendő fája
[/caption]

Javaslatot tenni közterületi, vagy magánkertben, intézmény udvarában található fára is lehet.

A jelölésnek tartalmaznia kell:
– a fa történetét (lehet mítosz, legenda, gazdaságtörténeti kapcsolódás,személyes történet vagy történelmi tény),
– a fa pontos helyét (utca, házszám esetleg helyrajzi szám)
A jelöléseket a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályán személyesen, vagy írásban (6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.) , [email protected] e-mail címen is meg lehet tenni.

Beadási határidő: 2010. július 15.

A beadási határidő után felmérik a versenyre jelölt fák egészségügyi állapotát, meghatározzák fajukat, fajtájukat, korukat, méretüket, pontos helyüket, lefotózzák őket, ezután választják ki Kecskemét Város Fáját.

Az Év Fája programmal vagy a nevezéssel kapcsolatban további információt Gedő Katalintól kaphatnak a 76/512-219-es telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!