Kultúra

2010.07.11. 09:05

A repülőtér volt a tágas puszta

A kalocsai repülőtéren először rendeztek díjugrató versenyt a hét végén.

Szűcs Brigitta Z.

Hagyományteremtési céllal vágott bele idén az első lovas fesztivál megszervezésébe Lenner József a Kalocsa-Foktő-Uszód repülőtéren. Az ötletgazda, aki maga is nagy lószerető ember, 19 lovat tart, és úgy véli hiánypótló rendezvény volt a szombati, mivel a kalocsai kistérségben lovak ugyan vannak, de lovasprogramok alig.

– Szeretnénk itt a Duna partján is meghonosítani a díjugrató versenyeket és a hozzájuk fűzhető lovasbemutatókat és fogathajtó versenyeket. Az ide érkezett neves zsűri szerint a pálya és a körülmények is kiválóak, nincs akadálya annak, hogy jövőre ugyanitt találkozzunk – mondta a főszervezőként is jól teljesítő ötletgazda Lenner, majd rohant a dolgára.

A napok óta tartó előkészületek fáradtsága miatt érdekelhette olyan nagyon a pálya melletti csikós legények produkciója. És bár a bemutatott pusztaszieszta – ember és ló együttes pihenése – nem tartott soká, már maga az ötlet és a látvány is némiképp pihentető volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!