Kultúra

2010.05.18. 13:14

Megküzdöttek a vízzel, jöhet a produkció

Az eső sem fogott ki a Magyar Nemzeti Cirkusz társulatán. Jól összeszokott csapatként együtt vették fel a harcot a vízzel.

Sebestyén Hajnalka

Vasárnap este még Szolnokon a nagy esőben pakoltak össze, hétfőn pedig már Kecskeméten, a vízműdombnál kellett vízteleníteniük a területet a tűzoltók segítségével, hogy ma végre felállíthassák nemzetiszínű sátrukat.

A Magyar Nemzeti Cirkusz, Európa egyik legszínvonalasabb utazó cirkusza jövő vasárnapig vendégszerepel Kecskeméten. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója, Jászai Mari-díjas, a monte-carlói cirkuszfesztivál nagydíjas artistája és hetvenfős társulata ezúttal is vadonatúj produkciókkal érkezett. A premiert szerdán 18 órakor tartják.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A társulat tagjai is részt vettek a vízmentesítésben a vízműdombnál
[/caption]

A világszámok közül ki kell emelnünk Tiger Ladyt és öt bengáli tigrisét. Carmen Zander először mutatkozik be nagymacskáival Magyarországon. A fiatal nő nemcsak a vadállatait hódította meg, de a közönséget is mindenhol egy csapásra elbűvöli. Bizonyára így lesz ez Kecskeméten is.

Porondra lép a cirkusz sztárja, Richter Flórián is, aki lovas akrobatacsoportjával 2008-ban a 32. monte-carlói fesztiválon első magyarként elnyerte a cirkuszművészet Oscarját, az Arany Bohóc-díjat. A díjnyertes produkción felül a nagyközönség most is láthat egy vadonatúj lovasszámot Richter Flóriánéktól.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Tiger Lady és kedvencei
[/caption]

A cirkusz új sztárja a nagy nevettető, Mr. Lorenz Carnevale, aki szintén most először csillogtatja meg tehetségét a hazai közönség előtt. A bohóc komikus akrobatacsoportjával többször is garantáltan jókedvre deríti a közönséget. S aki kíváncsi arra, hogy még mi látható a Magyar Nemzeti Cirkusz műsorában, feltétlenül nézze meg az előadást. Garantáltan az egész család számára kellemes kikapcsolódást nyújt a kétórás műsor a fűtött sátorban.

Ezek is érdekelhetik