Kultúra

2010.05.20. 18:53

Megasztár5: Gusztos Bence a csillagok útjára lépett

A kiskunhalasi Gusztos Bence sikerrel vette a népszerű tehetségkutató műsor, a Megasztár első válogatóját. Édesapjával indult, egyedül jutott tovább. A 17 éves csillagpalántát terveiről, álmairól és az idáig vezető útról kérdeztük.

Zsámbóki Dóra

Hogyan kerültetek édesapáddal a Megasztár zsűrije elé?
– Egy szegedi tehetségkutató versenyen indultam, ahol a produkcióm után megkeresett egy hölgy a TV2-től, hogy van-e kedvem elindulni a Megasztárban, mert szerinte lenne esélyem. Édesapám, Gusztos Károly, régóta zenél, jól ismerik a környéken. Igaziból csak a regisztrációnál derült ki számomra hogy van lehetőség arra, hogy valaki kísérjen gitáron, így teljesen váratlanul behívtuk apát is. Ő zenélt, én énekeltem.

Mióta foglalkozol énekléssel?
– Nyolc évig kézilabdáztam, valójában ez érdekelt. Persze figyeltem apát fél füllel, miközben gitárórákat adott a tanítványainak. Aztán mondták, hogy lenne tehetségem a zenéléshez, meg van hangom is, kezdeni kellene vele valamit. Aztán a kézilabda nem úgy jött össze, szóval az énekléssel és a zenéléssel komolyabban csak szeptember óta foglalkozom. Nem járok még énektanárhoz sem, de keresni kell egyet, mert most már fejlődnöm kell, hogy megálljam a helyem a versenyben.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Gusztos Bence alig néhány hónapja énekel
[/caption]

Látod már magad a nagyszínpadon őrjöngő százezreknek énekelni?
– Hát, nagy álmom, hogy egyszer Wembley stadionban énekeljek sok ember előtt. Előtte még túl kell jutni a Megasztárban az egy hetes válogatón és utána jöhet a döntő. Nagyon új dolog ez számomra, hogy mi lesz belőle, az még a jövő zenéje.

Ezek is érdekelhetik