Kultúra

2010.05.16. 15:37

Hét buszra pattanhatunk fel a Múzeumok Éjszakáján

Érdemes bejegyezni a naptárba: június 19-én, szombaton Múzeumok Éjszakája! Ezen az estén ismét kalandozásra hívnak a kecskeméti múzeumok és kiállítóhelyek – minden eddiginél gazdagabb programot kínálva.

Rákász Judit

Idén hét busz szállítja a kultúrturistákat a helyszínek között.
A Bozsó Múzeum a 100 éves Kecskeméti Művésztelephez kapcsolódik programjaival, de itt lesz a Forrás est is: Buda Ferenc, Dobozi Eszter, Pintér Lajos, Füzi László olvas fel Kecskeméthez kötődő írásaiból, verseiből.

A Ciróka Bábszínházban fiatal képzőművészek performanszoznak – Festjük a Földet, ahol a lábunk jár címmel. Ott koncertezik Szabó Balázs és zenekara és a Kortársak, aki pedig eddig kihagyta, az most végre megnézheti a Farkas és Piroskát, amelyet személyes véleményünk szerint receptre kéne felírni mindenkinek.

A Cifrapalota Múzeumok Éjszakájára meghirdetett programjának címe a rejtélyes Sötétben tapogatózva, de legalább ennyire lenyerheti a nagyérdemű érdeklődését a Katona József Emlékház Írók fürdőnadrágban címmel meghirdetett kiállítása.

A színházban idén is lesz kulisszajárás, az animációs filmstúdióban pedig magyar animációs filmeket vetítenek. A kulturális központ többek között éjszakai foltvarró performanszt vállalt be, és nem kevésbé kockázatos módon ezen az éjszakán nyitnak Zsolnay remekművekből kiállítást.

Címkék#Kecskemét
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!