Kultúra

2010.03.18. 18:36

Humor és rögtönzés: vasárnap újra Hírszínház

Várjuk olvasóink szavazatát, hogy az emúlt napok érdekes, meglepő vagy éppen vicces hírei közül melyikből készüljön színdarab a Hírszínház vasárnap esti előadására.

Rákász Judit

Hatodik előadásához érkezett a Hírszínházi sorozat, a kecskeméti Katona József Színház és a Petőfi Népe közös kezdeményezése. A rögtönzésre, váratlan helyzetekre épülő előadáshoz a témát minden alkalommal az a Petőfi Népében megjelent hír szolgáltatja, amelyre  péntek éjfélig szavazhatnak olvasóink a Baon.hu-n.

Érdemes igyekezni, hiszen az első 10 szavazó két-két jegyet nyer az előadásra, amelyet vasárnap 18.30-ig vehet át a helyszínen, a Kelemen László Kamaraszínházban.

A társulat szombaton reggel kap értesítést a szereposztásról, s még aznap kezdődhet az éjszakába nyúló, végtelenített próba, amelynek egyetlen állandó tagja Puskás Péter. Az elmúlt hónapokban készült előadás a japánmentes Japán Napról, a stresszkezelésre járó tanárokról, a kecskeméti nőegyletről, a Fibernetről és a nálunk készült, Oscar-jelölt rajzfilmről.

Bemutató: március 21-én, vasárnap este 7-kor a Kelemen László Kamaraszínházban.

Ezúttal is három hírt kínálunk szavazóinknak:

Nyugdíjastorna a tatamin

Hetente kétszer nyugdíjasok lépnek tatmira Kecskeméten, az árpádvárosi edzőteremben. A dojo ajtajára ki lehet tenni a teltház feliratot, hiszen annyian járnak ide, hogy többen be sem férnének. Persze nem azért, hogy egymáson gyakorolják a különböző rúgásokat és dobásokat, hanem hogy tornázzanak. Előtte itt fáj, ott fáj, de a végére elmúlik – mondta az egyik résztvevő. (PN 2010. 03. 19.)

Igazából Kecskemét

Városmarketing szempontjából is értékes Kecskemét számára az új magyar romantikus film, az Igazából Apa, melynek díszbemutatója kedd este volt a hírös városban. A filmet tavaly nyáron forgatták Kecskeméten. A sztárok mellett sok városszerte ismert arc is felbukkan a vásznon, például Kasza Pisti, a Kertvárosi iskola kisdiákja, aki a 0. kilométerkőnél csúszkált, amikor felfedezték maguknak a filmesek, s utóbb a legjobb epizódszereplőként emlegettek. (PN 2010. 03. 17.)

Kiállítással nyílt a Tavasz

Kedd délutánra hivatalosan is megérkezett Kecskemétre a tavasz: megnyílt a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál – sorban a 25. Lesz színészvásár, fellép Palya Bea és Vásáry Tamás, felolvas Háy János, Zalán Tibor és Buda Ferenc, és láthatunk egy kuriózumnak számító Perlrott-kiállítást. 16 nap alatt 20 helyszínen mintegy 80 rendezvényt vonultat fel a kulturális rendezvénysorozatot.

 

Betöltés...

Igazából Kecskemét Városmarketing szempontjából is értékes Kecskemét számára az új magyar romantikus film, az Igazából Apa, melynek díszbemutatója kedd este volt a hírös városban. A filmet tavaly nyáron forgatták Kecskeméten. A sztárok mellett sok városszerte ismert arc is felbukkan a vásznon, például Kasza Pisti, a Kertvárosi iskola kisdiákja, aki a 0. kilométerkőnél csúszkált, amikor felfedezték maguknak a filmesek, s utóbb a legjobb epizódszereplőként emlegettek. (PN 2010. 03. 17.)

Kiállítással nyílt a Tavasz Kedd délutánra hivatalosan is megérkezett Kecskemétre a tavasz: megnyílt a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál – sorban a 25. Lesz színészvásár, fellép Palya Bea és Vásáry Tamás, felolvas Háy János, Zalán Tibor és Buda Ferenc, és láthatunk egy kuriózumnak számító Perlrott-kiállítást. 16 nap alatt 20 helyszínen mintegy 80 rendezvényt vonultat fel a kulturális rendezvénysorozatot.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!