Kultúra

2010.02.14. 21:59

Bajai vendégjáték: tavaly siker volt, idén elmarad?

Idén nyáron is tervez bajai vendégjátékot a kecskeméti Katona József Színház? - érdeklődött szerkesztőségünknél bajai olvasónk. A kérdést Cseke Péter direktorhoz továbbítottuk.

Rákász Judit

- Nagyon szerettük volna folytatni a kezdeményezést - válaszolta az igazgató – de egyelőre azt kell mondanom, nincsen tervben a vendégjáték sorozat folytatása. Tavaly voltak kisebb-nagyobb zökkenők a szervezésben, de a közönség visszajelzése egyértelműen kedvező volt. Mi szerettük volna a hibákat kiküszöbölni – akár úgy is, hogy részt vállalunk a szervezésben -, és 2010 nyarán is elmenni Bajára, a felelevenítésen túl, most már folytatni a korábban nagy sikernek örvendő hagyományt.

- Nyereséges volt a tavalyi vendégjáték?
- Nem volt nyereséges, de meggyőződésem, hogy azzá lehet tenni. A vendégjátékkal volt egy nem titkolt célunk: szerettük volna visszacsábítani színházunkba azokat a bajai, illetve Baja környékén élő nézőinket, akik elpártoltak a kecskeméti színháztól az elmúlt években. Örömmel mondhatom, újra vannak bajai bérleteseink, sőt, a színészbálra is érkeztek vendégek Bajáról, ez is bizonyítja, hogy a kezdeményezésünk jó volt.

- Végül is miért nem lesz folytatás?
- A konkrét okát magam sem tudom. Tavaly az önkormányzat - a kulturális rendezvényekért felelős cégén keresztül - a helyet biztosította, illetve a közönségszervezést és a marketinget vállalta magára. Decemberben megkerestem a cég vezetőjét, Bócsa Barnabást, ám ezidáig nem kaptam visszahívást. Többször meghívtuk a cég munkatársait bemutatóinkra, úgy tudom, nem jöttek el. Amit igazán sajnálok, hogy a bajai közönség – akiket nagyon szeretünk -, és akik úgy gondolhatták, hogy egy értékteremtő hagyomány folytatódik, előadásainkat nem láthatja idén nyáron. Színházunk azonban nem marad teendők nélkül a nyáron sem, hiszen a nagy népszerűségnek örvendő városházi Udvarszínház programjairól idén már a kecskeméti színház társulata gondoskodik.

A kérdéssel Bócsa Barnabást, a Baja Marketing Kft. ügyvezető-igazgatóját is megkerestük.
- Feltételezem, hogy félreértés okozhatott problémát, hiszen hivatalos megkeresés nem érkezett hozzánk a kecskeméti teátrum részéről. Jelenleg a rendezvényterv összeállításánál tartunk, s a magunk részéről mindenképpen szeretnénk, ha a kezdeményezésnek lenne folytatása. Ezért felvesszük a kapcsolatot a színházzal, azt remélve, hogy 2010 nyarán folytatódhat a bajai vendégjáték hagyománya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!