Kultúra

2010.02.08. 15:44

Az internetet is jelölték a Nobel-békedíjra

A múlt héten közzé tettek néhányat a 2010-es év Nobel-békedíjra nevezettjei közül: többek között egy orosz emberjogi csoport és egy kínai emigráns mellett, „az” internet is szerepel a listán.

baon.hu

Az internet kapott már különféle címeket, Nobel-díjat azonban még nem. Ami késik, nem múlik – olvashatjuk az IT café-n. Habár maga a Nobel Bizottság nem közli a versenybe szállók neveit, sőt 50 évig titokban tartják ezt az információt, a jelöltek egy részéről mégis tudomást szerez a nagyközönség, mivel maga a javaslattévő jelenti ezt be.

Jelen esetben a Wired magazin olasz kiadásának szerkesztői azok, akik még tavaly elindítottak egy kampányt („Internet for Peace”) a jelölés, valamint a díj elnyerése érdekében. Megnyílt egy ehhez kapcsolódó weboldal is: az internet eszköz „a párbeszéd, a vita és a konszenzus” elősegítésére, illetve a demokratikus értékek terjesztésére” – áll az indoklásban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!