Kultúra

2009.11.20. 13:54

Egy kiállítás nőkről – nem csak nőknek

November 14-én nyílt meg Kecskeméten az Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központban a K-ARTS KÉSZ Művészeti Gyűjtemény alkotásaiból összeállított kiállítás Nőnem címmel. A szervezők célja az volt, hogy a tárlaton csak a mai hölgyalkotóktól mutassanak be műveket.

baon.hu

Van-e valamiféle egyedisége, sajátossága a női világlátásnak, a progresszív szemléletnek és a témaválasztásnak, erre keresik a választ a felsorakoztatott képek, szobrok.

Nátyi Róbert művészettörténész megnyitó beszédében is ezt a kérdést boncolgatta. Feltette, lehet-e „nőnemű” és „hímnemű” gondolatról beszélni, lehet-e a nők és a férfiak alkotásaira jellemzően értékítéletet mondani. A különbségtevést elvetve, a kiállított művek alkotóira, a sokszor már-már provokatív témákra irányította a figyelmet és ajánlotta az erőteljes válogatást minden érdeklődőnek.

Az Erdei Ferenc Kulturális Központ új, emeleti kiállítótermében Kovács Lola, Nagy Kriszta, Szépfalvi Ágnes, Fabricius Anna, Naomi Devil, Tóth Ágnes, Udvardy Emese, Varga Zsófia, Erdei Krisztina, Babinszky Csilla, Chilf Mária festményei, fotói, grafikái láthatók. De Jóna Gudvardardóttir (Izland), Péter Ágnes, Deli Ágnes, Samira Sinai (Irán) a Kecskeméti Acélszobrászati Szimpozionon, nemzetközi alkotótáborokban készült fémszobrai is bemutatkoznak ebben az igazán impozáns térben.
A kiállítás a Múzeumok Őszi Éjszakája programnapon nyitott és 2009. november 29-ig megtekinthető, naponta 10 és 18 óra között.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A tárlat november végéig látható a művelődési központban
[/caption]

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!