Kultúra

2009.11.12. 12:21

Az Aurin leánykar a tehetséges fiatalok kategória jelöltje

November 16-ig szavazhatnak a VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete által alapított Megyei Prima Díj jelöltjeire. Ezúttal az Aurin Leánykart, a tehetséges fiatalok kategória jelöltjét ismerhetik meg olvasóink.

PN

<extrayA kecskeméti Kodály Iskola Aurin leánykara 1998-ban alakult. Azok a középiskolás diáklányok a tagjai, akik 12-14 éves korukban az általános iskola Miraculum gyermekkórusában énekeltek. A kórus azt a célt tűzte ki célul, hogy Kodály Zoltán szülővárosát méltóképpen képviselje mindenütt a világon, ahová versenyzőként vagy meghívott vendégként eljut.

Az Aurin leánykar egyik fontos szereplője Kecskemét zenei életének is, hiszen a legtöbbet foglalkoztatott, leggyakrabban fellépő együttesek egyike. A kórus olyan fiatalokat nevel, akik elkötelezettjei a kóruséneklésnek, ápolják a magyar zenei kultúra hagyományait, befogadói és előadói mind a klasszikus, mind a modern kórusirodalomnak.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A Kecskeméti Aurin leánykar
[/caption]

Az Aurin leánykar tagjai számos versenyen, fesztiválon szereztek megbecsülést az országnak, a városnak és az iskolának. Nemzetközi és hazai megmérettetéseken többször kaptak első díjat. Egyik legemlékezetesebb eredményük a kínai Xiamenben rendezett kórusolimpián folklór kategóriában elért olimpiai bajnoki cím. A kórus alapítója és vezetője: Durányik László Kodály Zoltán-díjas és Csokonai alkotói díjas tanár. Irányításával a kórus rendszeresen mutatja be külföldi turnékon a magyar kórusművészet legszebb alkotásait, bemutató foglalkozásokon népszerűsítik a Kodály Zoltán nevéhez kötődő ének- és zenetanítási elveket.

A szavazatok beküldhetők postán a VOSZ-iroda címére (6000 Kecskemét, Csányi J. krt. 12. II/201), leadhatók személyesen Kecskeméten, a Cifrapalota mellett, a Csányi J. krt. 12. sz. irodaház bejáratánál elhegyezett gyűjtőládában, és lehet szavazni interneten is, a primadij.hu internetes honlapon, valamint a [email protected] e-mail címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!