Kultúra

2009.06.16. 09:35

Újra megnyílt a Borutca

A borász szakma harminckét kiválósága, kilenc pálinkapincészet, válogatott kulturális és zenei programok garantálják egy héten keresztül Kecskemét főterén a kiváló hangulatot. A szervezők napi kétezer ötszáz vendéggel számolnak.

Bajáki Zsanett

A lovagi borrendek főtéri felvonulásával vette kezdetét tegnap este hét órakor a II. Kecskeméti Bor- és Pálinkaünnep.
– Összesen harminckét borászat, borpincészet és borforgalmazó képviselteti magát a rendezvényen – tudtuk meg Móra Róbert szervezőtől.

– A hagyományos borváros idén második alkalommal egy pálinkaünneppel is kiegészül, ezért -a törkölypálinkákat mellett- kilenc pálinkapincészet kínálatából is válogathatnak a vendégek. Ezerkétszáz ember számára biztosított az ülőhely, de a korábbi évek tapasztalatai alapján az állóvendégek száma is ennyire tehető egy este folyamán.

A Hírös Forrásnál felállított szabadtéri színpadon igényes, szórakoztató programok várják a bor és pálinka kedvelőit.
– A pavilonok délelőtt tizenegytől nyitnak, a programok pedig éjfélkor érnek véget – folytatta Móra Róbert.

Kényeztetés a szellemnek is

A főtéri programokkal egy időben zajlik a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) is, valamint a kulturális együttműködés keretében újra megnyitja kapuit a tíz éve bezárt Városi Mozi. Itt elsősorban könnyűzenei programok, vetítések, workshopok és kerekasztal beszélgetések szórakoztatják a fiatalokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!