Kultúra

2009.06.07. 12:51

Magyarok vására - magyar termékek dicsérete

Első alkalommal tartottak vásárt magyarok, magyaroknak Kiskunfélegyházán. A Béke téren egész nap árusok kínálták termékeiket, a színpadon pedig magyaros kulturális műsor szórakoztatta az érdeklődőket.

Szentirmay Tamás

A nem titkolt cél az volt a vásárral, hogy minél többen fedezzék fel, használják és fogyasszák újra, a jó minőségű magyar termékeket. Iktassák ki a kereskedőket, és közvetlen a termelőtől lehessen megvásárolni, olcsóbban az árút.

- A Magyarok Szövetségének másik célja az, hogy olyan népképviseleti rendszert valósítson meg, ami századokkal ezelőtt volt. A családok egymással szót értsenek, tudjanak egymásra támaszkodni – mondta Pallagi Dénes a Magyarok Szövetsége Kiskunfélegyházi Csoportjának tagja. A vásárba olyan árusokat hívtunk meg, akik vagy saját maguk készítik a termékeiket, vagy ők az első forgalmazója, az adott terméknek.

- A színpadon fellépő előadók többsége is félegyházi, vagy a városhoz valamilyen formában kötődő. Szeretnénk azt, ha lenének olyan foglalkozások, amelyeket nagyapáink űztek, és amelyeknek van értékteremtő hatása. A terveink szerint évente legalább egy alkalommal szeretnénk a jelenlegihez hasonló vásárt szervezni - számolt be a szervező.

A téren felállított büfés sátorban ezúttal csak magyar készítésű italt kapott, aki megszomjazott. Aki pedig megéhezett, igazi gulyáslevest ehetett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!