Kultúra

2009.05.18. 11:26

Csókos adóellenőr, avagy tanmesék az ember apró gyarlóságairól

Megjelent A. Tóth Sándor munkatársunk legújabb könyve, a Csókos adóellenőr.

Takács Valentina

A kötetet olvasva, annak minden sorában rácsodálkozhatunk arra a rengeteg érzésre, tapasztalatra, bölcsességre, amit a szerző eddigi élete során összegyűjtött, hogy most önzetlenül megossza az olvasóval.Sanyi bácsi – hiszen az újságírók új generációjának már az – 36 éve szolgálja (a szó legnemesebb értelmében) a Petőfi Népét. Közben rengeteg emberi sorsot látott, számtalan egyéniséget ismert meg. Furcsákat, tiszteletre méltókat, szánni valókat egyaránt. Az ezernyi jellem most romantikával, humorral, az emberi esendőség iránti jóindulatú elnézéssel mutatja meg magát az írásokban. Az olvasó minden pillanatban úgy érzi: ezek az ő életének is történései, hiszen ugyanilyennek látta az első szerelmét, a szülei erőfeszítéseit, a különböző történelmi korszakok és társadalmi jelenségek jellegzetes figuráit. A könyv hétköznapi hősei nem idegenek számára, legfeljebb a nevük más.

A. Tóth Sándort úgy ismerhettük meg, mint aki a maga csendességében nem hiszi tévedhetetlennek magát, és ezt nem várja el másoktól sem. Lényegében erről szól a Csókos adóellenőr: apró gyarlóságokról, melyekkel együtt kell élnünk, és ennek az a legegyszerűbb módja, ha derűsen tekintünk az élet megpróbáltatásaira.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A. Tóth Sándor a szerző és a Csókos adóellenőr című könyv
[/caption]

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!