Kultúra

2009.03.17. 11:35

Együtt a művészetért

A Kecskeméti Est programmagazin életre hívott egy színházi díjat, melynek az „ESTem Díj” nevet adta. A színházba járó, színházat szerető közönséget kérte fel, arra hogy „Szavazzunk együtt a művészetért!”

baon.hu

A Kecskeméti Est legfőbb törekvése a színházi kultúra népszerűsítése, valamint a közönség és a színészek közvetlen kapcsolatának kialakítása. A következő kategóriákban lehet szavazni:

• Legjobb előadás (a kategória támogatója: Bács-Kisku Megyei Közgyűlés).
•Legjobb kisszínházi előadás (a kategória támogatója: Kecskemét Megyei Jogú Város).
•Legjobb színész (a kategória támogatója: P&P Pékáru Kft.).
•Legjobb színésznő (a kategória támogatója: Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra).
•Legjobb epizodista (a kategória támogatója: Phoenix Mecano).
•Legjobb jelmeztervező (a kategória támogatója: Autó Univerzál).
•Legjobb díszlettervező (a kategória támogatója: Fenyő Therm).
•Az évad hangja/énekese (a kategória támogatója: Malom Kereskedelmi, Pénzügyi és Szórakoztató Központ).
A város kedvence (a kategória támogatója: Kecskeméti Est programmagazin).
•Az évad embere – a társulat szavazata alapján (a kategória támogatója: Kecskeméti Est programmagazin).



 
– A szakmai elismerés minden színésznek nagyon fontos, de senki sem szeretne a szakma által futtatott, de a közönség számára ismeretlen színész lenni. Természetesen fordítva sem jó, viszont be kell látnunk – vallják az ESTem Díj alapítói –, hogy mi, a közönség vagyunk többségben. Fogjunk hát össze!

Szavazni minden kategóriában a Kecskeméti Katona József Színház 2008/2009-es évad nagyszínházi, Kelemen László kamaraszínházi és Ruszt József stúdió színházi előadásaira, azokban közreműködő művészekre, jelmez- és díszlettervezőkre lehet. A szavazatokat írásban kell leadni az alábbi helyeken elhelyezet gyűjtőládákba: Kecskeméti Katona József Színház, Kelemen László Kamaraszínház, Ruszt József Stúdió Színház és a Malom Központ I. emeleti információs pultjánál. Szavazólap letölthető ITT, vagy a gyűjtőládáknál is megtalálható.

A nagyközönség szavazatai alapján dől el, hogy kiket ünnepelhetünk a nyilvánosság előtt a 2008/2009-es évad ESTem Díj átadó gálán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!