Kultúra

2009.03.16. 18:07

Balszerencsés fesztiválnyitány

Balszerencsésen indult a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál: a mai (hétfő) ünnepélyes megnyitó előtt összetört az egyik kiállított üvegszobor, Jiri Suhájek cseh üvegművész egyik alkotása

Rákász Judit/baon.hu

Mondják, balszerencsés megnyitó után következnek a legnagyobb sikerek. Ezt tudva igen optimistán nézhetnek a jövőbe a fesztivál szervezői, hiszen Rost Andrea betegsége és a szerencsétlen mozdulat következtében eltört szobor után már csak jó jöhet.

Ezt látszik igazolni a jegyeladási statisztika is, hiszen a limitált számban forgalomba hozott bérletek egyetlen hét alatt elkeltek - mind a komolyzenei, mind a népzenei eseménykere.
A fesztivált Sárközy István alpolgármester nyitotta meg, aki kiemelte:
Kecskemét bővelkedik tehetséges alkotókban, de emellett befogadó város, amit bizonyít a hazai és nemzetközi fellépők, kiállítók sora. A
rendezvényt megtisztelte jelenlétével Jaromir Plisek, Csehország
nagykövete. Az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál díszvendége ugyanis
Csehország. A kecskeméti programsorozat rangját jelzi, hogy a fővároson
kívül egyedül Kecskeméten vesz részt fesztiválrendezvényen a nagykövet.

Udvarias higgadtsággal fogadta a nem várt veszteséget Jiri Suhájek vilgáhírű üvegművész. Nagy, fekete kalapját a szemébe húzva, mosolyogva sétált az eset után is a közönség között, s csak ha úgy vélte, túl közel került a nézelődő törékeny alkotásához, akkor szólt oda finoman: Pozor! A szervezők egyébként jó helyzetfelismeréssel a megnyitót követő koccintásra egy másik helyiségbe invitálták a jelenlevőket.

Az alkotás egy 40 centiméter magas, madarat ábrázoló üvegszobor, volt. A baon.hu tudósítójának nem árulták el a műalkotás értékét, csak annyit tudott meg, hogy az üvegszobrokra biztosítást kötöttek.

A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál részletes programja itt olvasható.

[caption id="" align="alignleft" width="344"] Mondják, balszerencsés megnyitó után következnek a legnagyobb sikerek
[/caption]

ünnepélyes megnyitó előtt összetört az egyik kiállított üvegszobor, Jiri

Suhájek cseh üvegművész egyik alkotása Rákász Judit/baon.hu Udvarias higgadtsággal fogadta a nem várt veszteséget Jiri Suhájek vilgáhírű üvegművész. Nagy, fekete kalapját a szemébe húzva, mosolyogva sétált az eset után is a közönség között, s csak ha úgy vélte, túl közel került a nézelődő törékeny alkotásához, akkor szólt oda finoman: Pozor! A szervezők egyébként jó helyzetfelismeréssel a megnyitót követő koccintásra egy másik helyiségbe invitálták a jelenlevőket.

Mondják, balszerencsés megnyitó után következnek a legnagyobb sikerek -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!