Kultúra

2009.01.17. 20:07

Szalagavató egzotikus táncokkal - Képekkel

Pénteken este tartották a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnáziumban a szalagavató bálat.

Szűcs Károly

A végzős osztályok mindegyike különleges táncprodukciókkal igyekezett bizonyítani, hogy nem csak az iskolai tárgyakból készülnek az érettségire és a középiskolát követő évekre.

A Városi Sportcsarnokban megtartott szalagavatón Bödecs Pál lelkész-főigazgató köszöntötte a szülőket és vendégeket. Beszéde további részében a szülők és gyerekek viszonyáról egy bibliai szellemiségű bölcsességre hívta fel a figyelmet. Arra, hogy a szülői figyelem, törődés és elismerés sokkal fontosabb a gyerekek számára is, mint a nagy értékű ajándékok.
[caption id="" align="alignleft" width="450"] A középiskolás évek egyik legszebb pillanata a szalagavató
[/caption]A rövid, ám tartalmas beszédet követően kezdődtek az osztálytáncok. Maszkos reneszánsz táncukkal a velencei karnevált idézték fel a 12.A osztály tanulói. Nagyon hangulatos kalinkázásra vállalkozott  a 13.C.  „Egzotikusan” dülöngélő és botladozó kalinkázással nem csak a híres és olcsó orosz vodkának, hanem az orosz néptáncnak is vidám emlékművet állítottak. A rock és a palotás immár kötelező tánckoreográfia a szalagavató bulikon, miként az is, hogy az est csúcspontján angol vagy bécsi keringőre perdül minden végzős osztály. Nos, így történet ez pénteken este is. A szalagavató kollektív táncait az egyéni gyakorlatokra és a tanárok megtáncoltatására is lehetőséget adó bál követte. Ehhez a Welcome együttes szolgáltatta a megfelelő élőzenét.

Címkék#oktatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!