Kultúra

2008.11.17. 09:54

Mi legyen a teve neve? Győzött a Pupilla!

Mindhárman más ötlettől vezérelve, de ugyanarra a névre szavaztak. Így lett a kecskeméti Vadaskert tevelányának Pupilla a keresztneve. Névadói: Knieszné Horváth Ilona, Vadászi József és Sipiczki Sándor.

Sebestyén Hajnalka

A kétpúpú tevelány augusztus végén a debreceni állatkertből érkezett meg Kecskemétre, ahol szinte az első perctől kezdve otthonosan érzi magát.

A vadaskert vezetősége még szeptemberben hirdette meg, többek között a www.baon.hu-n keresztül – a névadó pályázatot, melyre több mint ötven ötletes tevenév jött össze. Ezeket, és a helyszínen leadott neveket összevetve született meg a végeredmény, és lett a féléves ázsiai tevelány neve Pupilla.

Knieszné Horváth Ilona több okból döntött a Pupilla mellett. Mint mondta egyrészt két púpja van és nagyon szép hosszú szempillája, másrészt kétéves kisunokája Pupinak szólítja őt, így ez a név nagyon közel áll a szívéhez. Mindezeket összevetve adta a Pupilla nevet a tevehölgynek, és ötletét gyorsan elpostázta lapunknak. Vadászi József, amikor a felhívást megpillantotta az újságban azonnal ez a név ötlött fel benne, és azonnal meg is írta ezt nekünk.

Sipiczki Sándor a vadaskert pénztárában adta le frappáns névötletét, szerinte mindeképpen találó a Pupilla. Amint ránézett, azonnal ez a név ugrott be számára.

A névadók közvetlen közelről is megismerkedhettek a tevehölggyel, aki örömmel fogadta a finom falatokat.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik