Kultúra

2008.11.30. 08:47

Meggyúlt az első adventi gyertya Kiskunfélegyházán

Szombaton, advent első vasárnapjának előestéjén ismét jókora tömeg gyűlt össze a félegyházi városháza előtt, hogy résztvevője legyen a városi adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásának.

Szász András

Az egybegyűlteket Kapus Krisztián, az önkormányzat művelődési, oktatási és vallásügyi bizottságának elnöke köszöntötte. A városatya elmondta: öt éve indították el az adventi gyertyagyújtást. Azóta évről évre egyre többen vesznek részt az adventi vasárnapokat megelőző szombatokra meghirdetett eseményeken.

A köszöntő után a Harsona Kvartett tartott rövid parádés bemutatót, majd Hajagos Gyula, a Szent István templom plébánosa beszélt advent, azaz az „úrvárás” jelentőségéről. Mert az adventi koszorúkon felcsillanó fény egyben reményünk szimbóluma. A sötétségbe betör a fény, és a gyertyafény megtanít mindnyájunkat világítani.

A város adventi koszorújának első gyertyáját – immár hagyományosan – Ficsór József polgármester gyújtotta meg. S hogy a testek se fázzanak, az Amatőr Királyi Szakácsklub tagjai forró teával kínálták az esemény résztvevőit.

 

Ezek is érdekelhetik