Kultúra

2008.11.11. 09:45

Elhunyt Tunyogi Péter, a Mobil frontembere

Elhunyt Tunyogi Péter, aki korábban a P. Mobil frontembere volt, haláláig pedig a Mobilmánia együttes tagja. A zenészt a november 1-jén elszenvedett súlyos balesetét követően érte a halál.

quart.hu/Baon.hu

Tunyogi Péter halálhírét Zeffer András, a Mobilmánia vezetője közölte az MTI-vel. Eszerint az énekes november 1-jén egy fellépés előtt lett rosszul a budapesti Rocktogon klubban, és elájult, eközben szenvedett súlyos fejsérülést. Az énekest ezután mesterséges kómában tartották, de életét már nem tudták megmenteni.

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Tunyogi Péter (1947-2008)
[/caption]Tunyogi Péter 1963-ban kezdte zenei pályafutását a győri Anonymus együttesben, majd később a Cyklon, a Spirál és a Beton együttesekben játszott. 1979-ben, Vikidál Gyula kiválása után lett a P. Mobil énekese, és a zenekar 1985-ös feloszlásáig ő maradt a frontember, szinte valamennyi ismert Mobil-dalt ő énekelt, a Főnix éjszakájától a Kétforintos dalig.

[caption id="" align="alignright" width="250"] 1979-ben lett a P. Mobil énekese
[/caption]Ezt követően pár évig külföldön vendéglátózott, de hazatérése után 1991-ben megalapította a főleg Mobil-számokat játszó Tunyogi Bandet, mely párhuzamosan létezett az 1994-ben újjáalakult P. Mobillal, melyből azonban három évvel később Kékesi Lászlóval és Zeffer Andrással együtt kilépett, hogy megalakítsák a Tunyogi Rock Bandet, melynek egészen 2004-ig volt tagja. Egészségügyi problémái miatt ezután szüneteltette zenészkarrierjét, de idén májusban ő is tagja lett a Mobilmánia zenekarnak, melyben számos egykori P. Mobil-tag is zenélt, így Vikidál Gyula és Rudán Joe is.

 

 

Címkék#Zene-rovat

Ezek is érdekelhetik