Kultúra

2008.09.11. 15:15

Nyitó hét a Katonában: 2008. szeptember 21-október 3.

Új emberek (meg régiek is, persze), új dolgok, új nézők, új elvárások. Új évad, és előtte egy hét az izzításra! Lesz itt átkeresztelés, jelmezárverés, Ákos koncert, ősbemutató, újranézős operett, dráma, miegymás. Íme a teljes program:

Baon.hu

Szeptember 21. A MAGYAR DRÁMA NAPJA

18.00 órakor Ruszt József névadó ünnepség
19.00 órakor Visky András: Megöltem az anyámat - felolvasószínház

Szeptember 21-én 18.00 órakor, az eddigi Üzemszínházat átkereszteljük, Ruszt József Stúdió Színházzá. A névadó ünnepségen jelen lesznek az elismert rendező kollégái, barátai, alkotótársai. Fényképeket láthatunk munkáiból, nyilatkozataiból hangzanak el részletek.
Az este második felében ősbemutatót tartunk, Visky András színművéből, felolvasószínházi formában.

Szeptember 22. 19.00 órakor OPERETT – MUSICAL GÁLA

Az Udvarszínházban már látott, nagy sikerű produkció felújítása kerül be a színház repertoárjába. Az operett és musicalek világába a Katona József Színházban is a neves vendégművészek, Szerednyei Béla, Mahó Andrea, Egyházi Géza, Demján Kinga illetve a társulat kiváló tagjai, Csombor Teréz, Pál Attila, Szokolai Péter, Horváth Erika, Sirkó László kalauzolják el nézőinket.

Szeptember 24. 18.00 órakor JELMEZÁRVERÉS (a színház előtt)

Nyolc egykori előadás elhíresült jelmeze kerül kalapács alá szeptember 24-én, 18 órakor a színház előtti téren.
Ugyanitt, ugyanekkor Simon Boglárka, Besenczi Árpád és Puskás Péter dedikálja a színház 2008/2009-es évadra megváltott bérleteket.

Szeptember 26. 17.00 és 20.30 órakor ÁKOS 40 KONCERT

Ákos, az énekes, zeneszerző, szövegíró, költő, alkalmi színész és kliprendező 2008 áprilisában töltötte be negyvenedik életévét. Ezzel egy időben egy másik kerek évfordulót is ünnepel: éppen húsz éve ír dalokat, ezalatt 24 magyar nyelvű és hat angol albumot rögzített. A kiadványok többsége aranylemez lett, de több platina is van köztük.
Ákos a kettős jubileumot közvetlen hangulatú, elegáns színházi koncertekkel ünnepli: a húszéves pálya dalaiból játszik átfogó válogatást.

Szeptember 27. 19.00 órakor AZ ÁLLATOK BIRODALMA - bemutató

Schimmelpfennig egyik legújabb színművének ősbemutatója lesz látható a Kelemen László Kamaraszínházban. Immáron, ez a szerző negyedik premierje Kecskeméten. Műve színházi tárgyú, „színház a színházban” játszódó történet.

Szeptember 28. 19.00 órakor AZ ŐRÜLT NAPLÓJA - bemutató

Gogol egyik legismertebb színjátéka kerül a publikum elé, Sírkó László előadásában, Ádám Tamás rendezésében.

Október 3. 19.00 órakor A KOMÉDIÁS HAD, AVAGY THESPIS KORDÉJA - bemutató

Jókai Mór színjátéka Kelemen László, az első magyar színtársulat alapítójának erőfeszítéseit állítja középpontjába. A színházi tárgyú színjátékot a saját korában olyan fanyarnak érezték, hogy megkérték a szerzőt, írja meg, édes-bús változatban is. A Katona József Színház társulata most az első változatot viszi színre, nem titkolva azt a szándékot, hogy a színházi létről beszélhessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!