Kultúra

2008.08.19. 08:33

Álnéven írta a pokoli regényt a szabadszállási nő

A poklok királynőjével találkozhattak a múlt héten a szabadszállásiak a városi közösségi házban.

M. J.

Francoise, a különleges képességekkel felruházott, nagyhatalmú asszony félelmetes teremtmény. Egy ifjú gróf vergődik a hálójában kétségbeesve. Hogy mi lesz a sorsa, sikerül-e az útvesztőket elkerülnie, kiderül A. A. Smith romantikus regényéből. És vajon ki ő, az izgalmakat ígérő, eddig  ismeretlen író? Ha valaki az angolszász irodalomban néz utána, máris eláruljuk, rossz helyen keresgél. A. A. Smith nem más, mint Pusztai Andrea, szabadszállási írónő.

A fiatalasszony csak azért használ álnevet, mert a külföldi olvasóknak is akar írni. A poklok királynője nemzetközi sikerre számíthat az osztrák kiadó szerint. A szerzővel már folynak a tárgyalások a fordításról és felmerült a megfilmesítés lehetősége is. Első könyvesnek igazán biztató kilátások.

- Mindig írói babérokról ábrándoztam. Tizenkét éves korom óta írok és veszek részt írásaimmal különböző pályázatokon, de csak most érzem azt, hogy megtaláltam a gondolataim kifejezésére legalkalmasabb, s ez idő tájt talán legnépszerűbb műfajt, a romantikus kalandregényt.

Természetesen nem csak szórakoztatni szeretném az olvasókat, hanem felismerésekre serkenteni őket. A poklok királynőjének alapgondolata: mindenki önmagában találja meg problémái megoldásának kulcsát. Készülő könyvem cselekményét, mondanivalóját is egy újabb bölcselet köré építem. Közben magam is tanulom a  világlátást, jelenleg a Szegedi Tudományegyetemen filozófiát hallgatok - sorolta Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!