Kultúra

2008.05.17. 02:44

Miénk itt a tér programsorozat Félegyházán - Videóval

Május 16-án, pénteken indult és május 25-én zárul az idei, a sorrendben kilencedik Városalapítók napi rendezvénysorozat.

Hegedűs Rita/Videó: László István

A kilencnapos hagyományőrző és kulturális fesztivál nyitórendezvényét a Miénk itt a tér című szabadtéri kiállítás megnyitója indította. A szó szoros értelmében vett tüzes hangulatról a Zanga Nafta és a Flame Flowers gondoskodott. Szombaton este a Trottel, a Láma dalai és az Embryo (D) együttes, vasárnap este a W.I.P.E. kortárs zenei műhely lépett fel a Petőfi téren.

Május 19-én, hétfőn este 6 órakor mutatják be Mátyus Imre: Kiskunfélegyházi séták című városkalauzát. Fél 8-kor a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar kamarazenekara koncertezik a Petőfi téren.

Május 20-án, kedden délután 3 órakor hirdetik ki a IV. Helyismereti Vetélkedő eredményeit a Kiskun Múzeumban.
Ugyancsak kedd este 7 órától Klasszikusok új köntösben címmel, a TKIKI színjátszó csoportja tart előadást.
Utána a Móra Ferenc Gimnázium zenekara lép fel. Az est programját a Móra-gimnázium médiaszakkörének filmje zárja, körülbelül este 9 óra körül.

Szerdán délelőtt 10 órakor a Lakóhelyem, kistérségem című kistérségi rajzpályázat eredményeit hirdetik ki a polgármesteri hivatal aulájában. Este fél nyolckor a Code Blue zenekar, majd a kiskunfélegyházi zenészek lépnek fel a Petőfi téren.

Május 22-én, csütörtökön délelőtt 10 órakor konferenciát tartanak a múzeumban Kun-kép címmel. Délután 5 órakor a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak alkotásaiból nyílik kiállítás a Móra Ferenc Művelődési Központ Ifjúsági Házában.
Este fél hétkor gyermekprogramokkal, Kunkovács László fotóművész kiállítás megnyitójával várják az érdeklődőket a múzeumban. Este 8 órától pedig pedig az Airtist és a Yenisei együttes koncertezik a Petőfi téren.

Május 23-án, pénteken délután 3 órától az Amatőr Királyi Szakács Klub tart főzőbemutatót az ipartestület székházában. Délután 5 órakor nyitja meg kapuit az iparművészeti kiállítás és vásár a Móra téren. Este hat órától folytatódik a Kun est a Kiskun Múzeumban. A programban szerepel Purevjav Batmayagmar mongol festőművész kiállításának megnyitója, Árpád-kori veremház átadása, valamint szürkemarha sütés nyárson. A kun estet a Napra és a Deti Picasso együttes koncertjével zárják.

Május 26-án, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik a Bajuszfesztivál a Zrínyi utcában. A nap folyamán fellépnek a kiskunfélegyházi előadók, a debreceni Szeredás együttes, az Igriczek, a Zuboly zenekar és a 4Fordance táncegyüttes. 
Délután fél háromkor kezdődik a főutcán a kunokkal és kapitányokkal, Langaléta Garabonciásokkal, dobosokkal, zászlósokkal, vitézekkel a felvonulás. Három órától a X. országos mazsorett és regionális fúvós találkozó követ a Korona utcában. Este fél tíztől a tűzzsonglőrök várják a helybélieket a Petőfi téren.

Május 27-én, vasárnap 9 órakor ünnepi szentmisét tartanak az Ótemplomban, amit a városalapítók napi ünnepség követ a városháza előtti téren. Ennek keretében adják át a városi kitüntetéseket. Délután 15 órától szórakoztató műsorok (Leblanc Győző, Tóth Éva, Mario, Gáspár Laci, Jolly és a Románcok, Unique, Váradi Roma Cafe) lesznek a Kossuth utcán. A rendezvénysorozat este 10 órakor tűzijátékkal zárul.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!