Kultúra

2008.04.19. 14:18

Vidáman LADIK-oztak a fiatalok!

Pénteken rendezték Kecskeméten az Ifjúsági Otthonban a LADIK, vagyis: Lapot a diákoknak! médiavetélkedő megyei döntőjét.

-magyarvári-

A verseny az Axel Springer-Magyarország Kft. szervezése, melynek egyik célja, hogy az általános iskolás diákok bepillantást nyerhessenek az írott sajtó világába, és rendszeresen olvassanak sajtótermékeket. 
A megmérettetésre három csapat érkezett a hírös városba, hogy bizonyítsák: sajtó- és médiaismeretben, hírszerkesztésben, tudósításban, interjú készítésben bizony ők a legjobbak!

A Komédialadiákok fantázianevet viselő csapat Rémről, a Tempó csapata Bácsborsódról, míg az Őrkutya társulata a helyből, azaz Kecskemétről érkezett.
A fiatalok jó hangulatban, kreatív ötleteket alkalmazva oldották meg a kiadott feladatokat.  

A megmérettetés végül az alábbi eredménnyel zárult:
I. helyezett: Őrkutya csapata, Kecskemét / Felkészítő tanár: Hürkecz Gyöngyi
II. helyezett: Komédialadiákok csapata, Rém / Felkészítő tanár: Varjasi János
III. helyezett: Tempó csapata, Bácsborsód / Felkészítő tanár: Újházi László, Harsányi Gábor
 
Valamennyi csapat tagjai és a felkészítő tanárok is értékes könyvcsomagokat, újság előfizetést, és egyéb ajándékokat nyertek. 
Az első helyezést elért  kecskeméti Őrkutya csapata május végén Szajolra utazhat, ahol az országos LADIK döntő vár rájuk. Jó felkészülést!

Címkék#LADIK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!