Kultúra

2008.03.17. 11:40

Látogatás apánál - Új darab a Katonában

Újabb bemutatóval kedveskedik a kecskeméti Katona József Színház a kortárs német dráma szerelmeseinek: Roland Schimmelpfennig Látogatás apánál című darabját Hollós Gábor rendezi. Főbb szerepekben Balogh Erikát, Ádám Tamást, Kéner Gabriellát, Gidró Katalint és Sorbán Csabát láthatjuk. A premier március 20-án lesz.

BAON

"Vidéki ház a nagy télben. Egy fiatal nő a mobiltelefonja logójában koncentrációs tábor őrtornyát véli fölfedezni. Egy fiatal férfi áll a kapu előtt, és apját, Henriket akarja fölkeresni, akit még életében soha [caption id="" align="alignleft" width="200"] Gidró Katalin, Sorbán Csaba és Kertész Kata - Fotó: Varró Anna
[/caption]nem látott. Henrik, az idősödő értelmiségi, aki évek óta Milton Elveszett paradicsomát fordítja újra, beleszeret az unokahúgába, Szonyába, akivel éppen egy vadkacsát lőtt, de senki nem tudja, hogyan kell eljárni a madárral. Előbb ki kell belezni, vagy meg kell kopasztani?

[caption id="" align="alignright" width="200"] Ádám Tamás és Sorbán Csaba - Fotó: Varró Anna
[/caption]Edit, Henrik felesége beleszeret férje éppen megérkezett fiába, ám az még érkezése napján lefekszik Szonyával és Mariettával, aki szintén látogatóba érkezett. Izabellát, a fiatal nőt a telefonnal, leszerződtette egy színház, de nem kap semmit játszani. A professzorasszony, Henrik régi harcostársa még az egyetemi évekből, hoz magával egy fényképet, amin Henrik valaki másnak gondolja magát.

Nágya, a professzorasszony lánya, egyetemista, földúlja az orosz házikönyvtárat, mely a ház gazdáinak semmit nem jelent. A végén: erőszak. Éjszaka a hálószobában apa és fia kölcsönösen agyonlövéssel fenyegeti egymást."
Roland Schimmeplfennig

[caption id="" align="alignleft" width="400"] Jarábik Klára és Sorbán Csaba
[/caption]

A fotók a próbákon készültek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!