Kultúra

2007.12.16. 19:43

Találd meg te is önmagad a KÖZ-PONT-ban

A VÁKUM Egyesület méltó módon ünnepelte egyéves fennállását. A 10Perc KÖZ-PONT névre keresztelt ifjúsági, kulturális és közösségi tér megnyitóján körülbelül hatvan fiatal szórakozott kulturált körülmények között szombaton.

V. G.

Megnyitóbeszédében az egyesület elnöke, Vágó Gábor, kitért a Közösség fontosságára, és kifejezte reményét, hogy a KÖZ-PONT kulturális katalizátorként felpezsdíti majd a helyi fiatalság művészeti és közösségi életét.

 

A "SZABADka SZOMBAT" fantázianevet viselő megnyitó rendezvényen Hirman Csaba és barátai kiállítása nyílt meg, valamint Hendrigz és Dzson Nylon kortárs zenészek szórakoztatták a megjelenteket. A látogatók mind elismerően nyilatkoztak a produkciókról, még páran táncra is perdültek.

A Közösségi térben bemutatkoztak az állandó szolgáltatások is, nagy sikere volt a Magazinolvasónak és a Zöld Info Pontnak is, a társasjáték asztalnál több izgalmas sakkparti is lezajlott.

A VÁKUM kereskedelmi politikájának megfelelőlen adományért fogyaszthattak teát és kávét a résztvevők. A szervezőknek kellemes meglepetés volt, hogy megtérült az önköltség, tehát működni látszik ez a nem megszokott rendszer.

A következő program Nagy Ervin előadása lesz december 22-én "Szeretet vs. Harácsony" címmel. A fiatal értelmiségi az előadásában a karácsony ünnepéhez kapcsolódó ősi szokásokat, hiteket és a fogyasztói társadalom szokásait állítja majd szembe.

December 28-án csütörtökön újabb kiállításmegnyitóval várják a rendezők az ifjúságot: kecskeméti fiatal alkotók kiállítása nyílik "Kecskemét is kiállítja..." címmel. Az estén fellép majd az Uzgin Üver együttes is.

A Közösségi tér hétfőtől szombatig 14-22 óráig várja a fiatalokat szolgáltatásaival és programjaival. A VÁKUM nyitott bármilyen közösségi kezdeményezésre, szívesen várják azokat a kulturális progamötleteket, amihez csupán egy hely hiányzik. Érdeklődni a [email protected] címen lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!