A jó tanácsok mellett ajándékokat is osztottak a rendőrök a kécskei fürdőben

Új, nyári kampányt indított a megyei rendőrség, melynek legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet a bűnmegelőzés és az öntevékeny vagyonvédelem fontosságára. A programsorozat első állomása a tiszakécskei fürdő volt szerdán, ahol a Kecskeméti Rendőrkapitányság két rendőre nem csupán jó tanácsokat, ajándékokat is osztott az érdeklődő fürdőzőknek.

Nyári vagyonvédelmi strand kampányt indított a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A programsorozat a megye valamennyi rendőrkapitányságának bűnmegelőzési előadója bevonásával zajlik majd megyénk tíz strandján. A kampány célja, hogy felhívják a strandolók figyelmét a bűnmegelőzés és az öntevékeny vagyonvédelem fontosságára.

A prevenciós akció első állomása a tiszakécskei Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő volt szerdán, ahol Tót Szilvia, rendőr őrnagy, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztályának alosztályvezetője és Gyapjasné Szalai Andrea, címzetes rendőr őrnagy, főelőadó hívta fel a fürdőzők figyelmét az elővigyázatosság fontosságára.

– Pihenünk, nyaralunk, strandot látogatunk, elhagyjuk az otthonunkat. Ahová megérkezünk, ott is figyelembe kell vennünk azokat az alapvető szabályokat, melyekkel a nálunk lévő értékeket megóvhatjuk. Ez volt a legfőbb motivációja a program megvalósulásának – mondta el Tót Szilvia, rendőr őrnagy, aki hozzátette: a kampány célja az óvodásoktól a nyugdíjasokig, minden korosztály megszólítása, melyre a strandok kánikula idején kiemelkedően jó helyszínül szolgálnak.

– Fontos, hogy a strand területére ne vigyünk túl sok értéket. Csak az legyen nálunk, amire akkor és ott valóban szükségünk van. Ez vonatkozik a készpénz nagyságára és az elektronikai eszközökre egyaránt. Emellett a törölköző alá rejtett értékek nem számítanak széfbiztonságnak. Érdemesebb inkább igénybe venni a strandok zárható szekrényeit – hangsúlyozta, majd hozzátette: a tolvajok veszélye nem csupán a strandokon leselkedik a nyaralókra, hanem otthonaikban is, melyeket nyaralásuk ideje alatt üresen hagynak.

– A nyári időszak jellemzője még, hogy előszeretettel posztoljuk ki különböző közösségi oldalakra, hogy milyen terveink vannak, hol nyaralunk. Kétféle módon meg lehet előzni nagyon sok problémát, melyet ilyenkor sajnos magunknak generálunk azáltal, hogy eláruljuk, nem tartózkodunk az ingatlanunkban – mondta az alosztályvezető, aki javasolta, hogy zárt csoportban osszunk meg nyaralásunkra vonatkozó információkat kizárólag olyan ismerősökkel, akikben valóban megbízunk.

– A nagyközönséget csak hazaérkezésünk után tájékoztassuk utazásunkról. Arra az időre pedig, amikor nem tartózkodunk ingatlanunkban, érdemes egy családtagot, jó szomszédot, barátot megkérni, hogy ürítse postaládánkat, szellőztessen, esténként esetleg kapcsolja fel rövid időre a villanyt, hogy érezzék, mozgás van a lakásban. Ezek mind-mind egyszerű, de nagyon praktikus ötletek, melyekkel egy lakásbetörést meg lehet előzni – tanácsolta.

A tiszakécskei fürdő szerdai strandolóit a jó tanácsok mellett ajándékokkal is jutalmazták a rendőrök, akik különböző kérdéseket tettek fel a fürdőzőknek a rendőrség tevékenységével és a vagyonvédelem lehetőségeivel kapcsolatban. A helyesen válaszoló felnőttek jutalma többek között selfie bot, stresszlabda, törölköző, a legfiatalabbaké pedig kifestő könyv és lufi volt.

A kampány következő állomása a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark lesz jövő hét csütörtökön.

A kecskeméti strandokon „diákrendőrök” járőröznek

Idén is folytatódik a kecskeméti fürdőkben a helyi rendőrkapitányság és a Hírös Sport Nonprofit Kft. által közösen, öt évvel ezelőtt indított Strand Police program, melynek keretében közösségi szolgálatként diák „járőrök” látnak el a rendőrség által bűnmegelőzési szempontok alapján meghatározott strandfelügyeleti feladatokat.

Hozzászólások

működő távkapcsolat
Radics Gigi Amerikáig ment a kedveséért
váltás / 11 perce
A Marseille-hez szerződött Balotelli
A 28 éves olasz válogatott csatárral fél évre szóló megállapodást kötöttek.
Gyász
"Ha majd leszáll az éj válassz magadnak egy szépen fénylő csillagot... az a fénypont vigyáz majd rád.. ha hiszed azt, hogy ott vagyok... Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik szerették, tisztelték, ismerték, hogy KELÉNÉ SUBICZ ANIKÓ szerető édesanya, feleség, gyermek és testvér 44 éves korában örökre elaludt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. január 25-én, 11.00 órakor történik a kecskeméti Barátok Templomában. Kérjük, hogy tiszteletüket egy szál fehér virággal róják le. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Emlékét mindörökre megőrizzük. A szerető család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy KALDENEKKER LŐRINCNÉ Fekete Mária tanítónő kerekegyházi lakos, 85 éves korában elhunyt. Temetése 2019. január 25-én, 11.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezútom mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet, munka és küzdelem volt egész életed." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy özv. NAGY IMRÉNÉ Viskovics Magdolna jakabszállási lakos, 2019. január 18-án elhunyt. Temetése 2019. január 25-én, 15.00 órakor lesz a jakabszállási temetőben. Szerettünkért gyászmisét tartunk a temetés előtt, 2019. január 25-én, 14.00 órakor a helyi templomban. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"A te szíved már nem fáj, a miénk vérzik, fájdalmat az élők érzik." Fájó szívvel tudatjuk, hogy NAGY FERENCNÉ Gombkötő Mónika hetényegyházi lakos, 62 éves korában elhunyt. Búcsúztatása 2019. január 25-én, 9.45 órakor lesz a hetényegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ROMHÁNYI LÁSZLÓNÉ Baglyas Mária 2019. január 12-én, életének 64. évében eltávozott közülünk. Búcsúztatására 2019. január 25-én, 11.00 órakor a kecskeméti Református Temetőben kerül sor. Drága emlékét soha el nem múló szeretettel őrizzük szívünkben. A gyászoló család.
Köszönet az Őszirózsa Időskorúak Gondozóháza vezetőségének, dolgozóinak HORVÁTH IMRE Kecskemét, Zsinor utcai lakos önzetlen, ádozatos gondozásáért. A gyászoló család.
"Nem fogjuk már elgyengült kezed, Nem simogatjuk őszülő fejed, Nem tekint ránk aggódó szemed, Marad a csend, Köszönünk mindent Neked!" Fájdalommal tudatjuk, hogy HORVÁTH IMRE Kecskemét, Zsinor utcai lakos, életének 91. évében elhunyt. Temetése 2019. január 25-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben.. Engesztelő szentmise február 7-én, 18.00 órakor a kecskeméti Nagytemplomban lesz. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet a temetésen való részvételért. A gyászoló család.
"a homlokán feltündökölt a jegy hogy milliók közt az egyetlenegy... Szegény a forgandó tündér szerencse, hogy e csodát újólag megteremtse... Nem kelti föl se könny, se szó, se vegyszer. Hol volt, hol nem volt, a világon egyszer." Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk, hogy szeretett Férjem, Apukánk és Ópapám CSŐKE JÓZSEF 2019. január 15-én tragikus hirtelenséggel elhunyt. Felejthetetlen halottunk hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. január 24-én, 13.00 órakor, a római katolikus egyház szertartása szerint a kecskeméti Köztemető fehér ravatalozójában lesz. Emléke szívünkben örökké él. A gyászoló család.
"Nincs már holnap, ennyi volt az élet. Sirassatok csendben, szívetekben élek!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SÍPOS TAMÁS kerekegyházi lakos, 71 éves korában elhunyt. Temetése 2019. január 28-án, 14.00 órakor lesz a kunadacsi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Nélküled szomorú, üres a házunk, még most sem hisszük el, hogy hiába várunk." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DORCSÁK KÁROLYNÉ Veszelszki Mária kerekegyházi lakos, 71 éves korában elhunyt. Temetése 2019. január 25-én, 13.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Életünk egén fénylő csillag voltál, Itt hagytál bennünket, még csak nem is szóltál, Most, hogy már kialudt az az áldott fényed, Pótolhatatlan lesz a Te drága lényed." Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk, hogy SEREGÉLY JÓZSEF 67 évesen 20196. január 15-én elhunyt. Drága halottunk temetése 2019. január 25-én, 11.00 órakor lesz a városföldi temetőben római katolikus egyház szertartása szerint. A gyászoló család.
Köszönetet mondunk mindazoknak a rokonoknak, ismerősöknek, barátoknak, szomszédoknak, akik fájdalmunkban osztozva szerettünk UBRIZSY LÁSZLÓ temetésén velünk voltak, sírjára virágot, koszorút helyeztek. Gyászoló felesége és gyermekei.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy KOVÁCS ÁDÁM a Mezőgép nyugdíjasa 2019. január 10-én, életének 92. évében elhunyt. Felejthetetlen halottunk földi maradványait hamvasztás után 2019. január 25-én, pénteken 11.45 órakor a kecskeméti Köztemetőben helyezzük örök nyugalomra. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett Édesapánk id. PARÉ PÁL a volt Fémmunkás Vállalat dolgozója életének 89. évében elhunyt. Temetése 2019. január 24-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A család kéri a részvétnyilvánítás mellőzését. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak a rokonoknak, barátoknak, volt munkatársaknak, ismerősöknek, akik HARNOS FERENC temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, mély gyászunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik szerették, tisztelték, ismerték, KOVÁCS GYULA színművész Magyar Érdemrend Lovagkereszttel kitüntetett 70 esztendős korában elhunyt. Búcsúztatása a Római Katolikus szertartás szerint 2019. január 25-én, pénteken 10.00 órakor, a kecskeméti Katona József Színház aulájában lesz. Elhunytunkat a kecskeméti Katona József Színház saját halottjának tekinti. Kérjük, hogy tiszteletüket egy szál virággal róják le. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Emlékét mindörökre megőrizzük.
Felejthetetlen Férjet veszítettünk el és Drága Jó Apát, Többé nem láthatod már, gyermekeid mosolyát... Sírják utánad az angyalok dalát: "Soha nem ölelhetjük már az Édes Apukát!" Fájó szívvel emlékezünk CSŐSZ TIBOR halálának 1. évfordulóján (2018. január 20.). Gyermekei és Édesanyjuk.
"Felfogni a felfoghatatlant, nagyon fáj és nehéz. Örökké szívünkben tart a szeretet és az emlékezés." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CSÁSZÁR IMRÉNÉ Jolika Édességbolt vezető kecskeméti lakos, 79 éves korában hosszantartó betegségben elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. január 24-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Annyira akartam élni, a betegséget legyőzni, búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedett. Így búcsú nélkül, szívetekben élhetek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HOLLÓ JÓZSEFNÉ Seres Ágnes kecskeméti lakos, életének 89. évében, hosszantartó betegség után csendesen elhunyt. Temetése 2019. január 22-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy nagybátyánk MEISZINGER FRIGYES a volt Kádgyár egykori dolgozója életének 84. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. január 23-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
Óvja a bőrt / 1 órája
Ezért érdemes gumikesztyűben mosogatni
előnyök, hátrányok / 3 órája
Mit együnk nyersen, és mi a jobb főzve?
színészek gyűrűjében / 3 órája
Sztárkarmester kapott csillagot Hollywoodban
7 nm-es technológiával / 3 órája
Szuperchipet mutatott be a Huawei
Elismerés / 3 órája
A Last Call és a Ruben Brandt, a gyűjtő is díjat nyert Triesztben
csavargódal / 3 órája
Könyv jelent meg a Bojtorján együttes történetéről