25°
32°
17°

A jó tanácsok mellett ajándékokat is osztottak a rendőrök a kécskei fürdőben

Új, nyári kampányt indított a megyei rendőrség, melynek legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet a bűnmegelőzés és az öntevékeny vagyonvédelem fontosságára. A programsorozat első állomása a tiszakécskei fürdő volt szerdán, ahol a Kecskeméti Rendőrkapitányság két rendőre nem csupán jó tanácsokat, ajándékokat is osztott az érdeklődő fürdőzőknek.

Nyári vagyonvédelmi strand kampányt indított a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A programsorozat a megye valamennyi rendőrkapitányságának bűnmegelőzési előadója bevonásával zajlik majd megyénk tíz strandján. A kampány célja, hogy felhívják a strandolók figyelmét a bűnmegelőzés és az öntevékeny vagyonvédelem fontosságára.

A prevenciós akció első állomása a tiszakécskei Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő volt szerdán, ahol Tót Szilvia, rendőr őrnagy, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztályának alosztályvezetője és Gyapjasné Szalai Andrea, címzetes rendőr őrnagy, főelőadó hívta fel a fürdőzők figyelmét az elővigyázatosság fontosságára.

– Pihenünk, nyaralunk, strandot látogatunk, elhagyjuk az otthonunkat. Ahová megérkezünk, ott is figyelembe kell vennünk azokat az alapvető szabályokat, melyekkel a nálunk lévő értékeket megóvhatjuk. Ez volt a legfőbb motivációja a program megvalósulásának – mondta el Tót Szilvia, rendőr őrnagy, aki hozzátette: a kampány célja az óvodásoktól a nyugdíjasokig, minden korosztály megszólítása, melyre a strandok kánikula idején kiemelkedően jó helyszínül szolgálnak.

– Fontos, hogy a strand területére ne vigyünk túl sok értéket. Csak az legyen nálunk, amire akkor és ott valóban szükségünk van. Ez vonatkozik a készpénz nagyságára és az elektronikai eszközökre egyaránt. Emellett a törölköző alá rejtett értékek nem számítanak széfbiztonságnak. Érdemesebb inkább igénybe venni a strandok zárható szekrényeit – hangsúlyozta, majd hozzátette: a tolvajok veszélye nem csupán a strandokon leselkedik a nyaralókra, hanem otthonaikban is, melyeket nyaralásuk ideje alatt üresen hagynak.

– A nyári időszak jellemzője még, hogy előszeretettel posztoljuk ki különböző közösségi oldalakra, hogy milyen terveink vannak, hol nyaralunk. Kétféle módon meg lehet előzni nagyon sok problémát, melyet ilyenkor sajnos magunknak generálunk azáltal, hogy eláruljuk, nem tartózkodunk az ingatlanunkban – mondta az alosztályvezető, aki javasolta, hogy zárt csoportban osszunk meg nyaralásunkra vonatkozó információkat kizárólag olyan ismerősökkel, akikben valóban megbízunk.

– A nagyközönséget csak hazaérkezésünk után tájékoztassuk utazásunkról. Arra az időre pedig, amikor nem tartózkodunk ingatlanunkban, érdemes egy családtagot, jó szomszédot, barátot megkérni, hogy ürítse postaládánkat, szellőztessen, esténként esetleg kapcsolja fel rövid időre a villanyt, hogy érezzék, mozgás van a lakásban. Ezek mind-mind egyszerű, de nagyon praktikus ötletek, melyekkel egy lakásbetörést meg lehet előzni – tanácsolta.

A tiszakécskei fürdő szerdai strandolóit a jó tanácsok mellett ajándékokkal is jutalmazták a rendőrök, akik különböző kérdéseket tettek fel a fürdőzőknek a rendőrség tevékenységével és a vagyonvédelem lehetőségeivel kapcsolatban. A helyesen válaszoló felnőttek jutalma többek között selfie bot, stresszlabda, törölköző, a legfiatalabbaké pedig kifestő könyv és lufi volt.

A kampány következő állomása a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark lesz jövő hét csütörtökön.

A kecskeméti strandokon „diákrendőrök” járőröznek

Idén is folytatódik a kecskeméti fürdőkben a helyi rendőrkapitányság és a Hírös Sport Nonprofit Kft. által közösen, öt évvel ezelőtt indított Strand Police program, melynek keretében közösségi szolgálatként diák „járőrök” látnak el a rendőrség által bűnmegelőzési szempontok alapján meghatározott strandfelügyeleti feladatokat.

Hozzászólások

azóta is tovább szennyezünk
Már több mint száz éve figyelmeztettek a globális felmelegedésre
az erős nő / 51 perce
Emma Thompson az idős színésznőkért kampányol
Több lehetőséghez juttatná korosodó pályatársait.
Gyász
Fájó szívvel tudatjuk, hogy BALOGH JÓZSEFNÉ Tóth Erzsébet hetényegyházi lakos, 81 éves korában elhunyt. Búcsúztatása 2018. augusztus 22-én, 11.45 órakor lesz a hetényegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy OLÁH ZSOLT kadafalvi lakos, 44 éves korában váratlanul elhunyt. Temetése 2018. augusztus 23-án, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
ifj. GYÖNGYÖSI PAP FERENC ma lenne 62 éves Szerető családja.
"Az Ő szíve pihen, a miénk vérzik, a fájdalmat csak az élők érzik." VARGA JÁNOSNÉ (Ircsi) Végakarata szerint hamvait szűk családi körben helyeztük örök nyugalomra!
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy NAGY MIHÁLYNÉ Kéri Julianna kecskeméti lakos, 75 éves korában elhunyt. Temetése 2018. augusztus 21-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Nincs már holnap, ennyi volt az élet, sirassatok csendben, szívetekben élek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy KOVÁCS ISTVÁN szarkási lakos, 86 éves korában elhunyt. Temetése 2018. augusztus 21-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Nincs már holnap, ennyi volt az élet. Sirassatok csendben, szívetekben élek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy GYURIS LÁSZLÓ ágasegyházi lakos, 54 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2018. augusztus 21-én, 9.00 órakor lesz az ágasegyházi temetőben. Szentmisét a temetés előtt 8.15 órakor mutatják be. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, pihen a kéz, mely értünk dolgozott. Számunkra Te soha nem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy JÁRVÁS GERGELY kecskeméti lakos, életének 79. évében elhunyt. Temetése 2018. augusztus 17-én, 15.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik BERCSÉNYI ISTVÁN búcsúztatásán részt vettek, mély fájdalmunkban osztoztak. A gyászoló család.
"Megállt egy nemes szív, mely értünk dobogott, s pihen a két áldott kéz, mely értünk dolgozott. " Mély fájdalommal tudatjuk, hogy özv. BAGÓ LAJOSNÉ K. Szabó Julianna a Margaréta Otthon lakója, volt kunbaracsi lakos, életének 94. évében, 2018. augusztus 2-án elhunyt. Szeretett halottunkat 2018. augusztus 17-én, pénteken 14.00 órakor a református egyház szertartása szerint a kunbaracsi temetőben helyezzük örök nyugalomra. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Te, aki annyi szeretetet adtál, Te, aki mindig mellettünk voltál, örökre elmentél. Szereteted a szívünkben örökké él." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FARAGÓ ZOLTÁN kecskeméti lakos, életének 60. évében súlyos betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2018. augusztus 17-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Köszönetet mondunk mindazon rokonoknak, szomszédoknak, ismerősöknek, akik özv. MAJOR JÓZSEFNÉ Szabó Ilona temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"A múltba visszanézve valami fáj, valakit keresünk, aki nincs már. Nélküled szomorú, üres a házunk, még most sem hisszük el, hogy hiába várunk." NYITRAI BÉLA halálának 2. évfordulójára. Feleséged, gyermekeid és családjaik.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak a rokonoknak, barátoknak, szomszédoknak, ismerősöknek, akik ILLÉS JÓZSEFNÉ Kemény Mária temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, mély gyászunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik szeretett halottunk FARAGÓ JÓZSEF temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban osztoztak. A gyászoló család.
"Hosszú az út, mely véget ért, beteg szíve örök pihenőre tért." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BERCSÉNYI ISTVÁN ballószögi lakos, 76 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. augusztus 13-án, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton kérjük a résztvevőket, hogy szerettünktől egy szál virággal búcsúzzanak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Megpihenni tértél fájdalmat elhagyva, melyet türelemmel viseltél magadban." Fájó szívvel tudatjuk, hogy REDENCZKI LÁSZLÓ kecskeméti lakos, életének 68. évében hosszantartó türelemmel viselt betegségben elhunyt. Búcsúztatása 2018. augusztus 14-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
Teremtője már harminc éve 1988. augusztus 10. napján magához hívta Édesapánkat. Tisztelettel és szeretettel emlékezünk Dr. ZIMAY LÁSZLÓ megyei főgyógyszerészre. Lányai: Mária és Zsuzsa
Köszönetet mondunk mindazon rokonoknak, ismerősöknek, akik MOISE MIHÁLY búcsúztatásán megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Megállunk némán a sírod felett, s fájón őrizzük emlékedet." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DOMJÁN BALÁZSNÉ Faragó Etelka kecskeméti lakos, 83 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. augusztus 14-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Kiskunhalas / 1 órája
Több évtizedes problémát oldottak meg Halason
átigazolás / 1 órája
Modric miatt áll a bál a Real és az Inter között
Kecskemét / 2 órája
A szegények is megünnepelték az új kenyeret
Be kell törni, mint egy lovat / 3 órája
Pintér Tibort nem érdekli a kora
Kunszentmiklós / 3 órája
Egy kötetben két családtörténeti kisregény
Kiskunhalas / 3 órája
Parányi, ártalmatlan rézsikló tévedt be a halasi óvodába