Galériával

2021.12.08. 05:51

Félmilliárd forintból újult meg a városközpont Solton

Befejeződött a Zöld város elnevezésű projekt Solton. A záróünnepséget kedden tartották meg a Törley Bálint utcában épült kétemeletes szolgáltatóháznál.

Gulyás Sándor

Rideg László, Németh István és Font Sándor vágta át a nemzetiszín szalagot

Fotó: Gulyás Sándor

Solt kisvárosias arculatának, jellegének erősítése érdekében szükségessé vált a városközpont megújítása, további funkciók létrehozása és a már meglévők erősítése. Ehhez nyújt segítséget a megyei Terület-, és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert 500 millió forint.

– Az önkormányzat célja, hogy egy élhető, szerethető várost hozzon létre. Ezt szolgálta ez a beruházás is, amely három területet érintett. A projekt keretében megépült a szolgáltatóház, melyben négy üzlethelyiség, a felső szinten irodák kaptak helyet. Elkészült a mintegy negyven férőhelyes autóparkoló. Két utca díszburkolatot kapott, illetve futópályával ellátott fitnesz parkot hoztunk létre a Sákor-csatorna melletti parkban. A Zöld város projekt megvalósulásával nagyot léptünk előre a városszépítés terén – ismertette a beruházás részleteit és jelentőségét Németh István polgármester.

A városvezető egyben köszönetet mondott a magyar államnak, Font Sándor országgyűlési képviselőnek, Rideg Lászlónak, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökének, illetve mindazoknak, akiknek köszönhetően megvalósulhatott a beruházás.

– Két évvel ezelőtt a megyei önkormányzat bízta ránk az uniós pénzekből azt a 63 milliárd forintot, amit megyehatárainkon belül kellett hasznosítani. A tagság úgy döntött, hogy a rendelkezése álló keretet, úgy használjuk fel, hogy valamennyi település részesedjen belőle – emelte ki köszöntőjében Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke.

Ez idáig több mint hatszáz projekt valósult meg a megyében, és száz van folyamatban.

Font Sándor országgyűlési képviselő beszédében vázolta a közeljövőben Soltot érintő terveit és lehetőségeit.

– Befejezéséhez közeledik a Solt–Dunatetétlen–Akasztó közti kerékpárút kiépítése. A szakasz elkészültével összefüggő kerékpárút rendszer alakul ki Kiskunhalastól Soltvadkert-Kiskőrös-Akasztó-Dunatetétlen-Solt települések között. Solttól a Duna parti EUROVELO-6-os kerékpárúton pedig akár a fővárosig lehet majd kerékpározni. Előkészítés alatt van a solti ipari park létrehozása, ami nagy jelentőséggel bír majd, ha megépül a fővárostól mintegy hatvan kilométerre tervezett dunántúli körgyűrű, ami felfűzi az ország összes sugárirányú autópályáját. A infrastrukturális beruházás jelentősen hozzájárulhat a város gazdasági életének fejlődéséhez – fogalmazott a politikus.

A projektzáró rendezvény faültetéssel zárult, melyben a helyi Solti Vécsey Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai is részt vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!