Kecskemét

2018.01.18. 21:41

A Soros-irodák ellen tiltakoztak Kecskeméten

Lévai Jánosné, a kecskeméti Fidesz-KDNP frakció vezetője és Nemcsik Mátyás, a frakció szóvivője tartott csütörtökön sajtótájékoztatót a főtéren.

– Megdöbbenve és aggodalommal figyeljük a brüsszeli eseményeket és a Soros-birodalom történéseit. A legújabb hírek szerint Soros György bevándorlásszervező irodákat akar nyitni a magyar városokban, dollárszázezrekkel támogatja vidéki hálózatának megerősítését. Ez több szempontból aggályos és vet fel kérdéseket – mondta Nemcsik Mátyás, majd kijelentette: a Fidesz-KDNP-frakció határozottan tiltakozik az ellen, hogy a városban ilyen iroda jöjjön létre és ezek „létesítését minden lehetséges jogi eszközzel megakadályozzák”. Azt is hozzátette, hogy bevándorlást szervező civil szervezetek „álcivil munkájukkal bemocskolják a Kecskeméten működő civil szervezetek értékteremtő tevékenységét”.

– Kecskemét egy nyugodt, békés, fejlődő és élhető város, mi azt szeretnénk, hogy ez a későbbiekben is így maradjon – mondta a frakciószóvivő.

Lévai Jánosné közölte, elhatározásunkat támogatja Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, aki csatlakozott a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) bevándorlásszervező irodákkal szembeni összefogásához.

– Több mint 2,3 millió magyar ember elutasította a Soros-­tervet, és világossá tette, nem akarja, hogy hazánk bevándorlóország legyen. Szeretnénk, ha gyermekeink és unokáink továbbra is egy biztonságos országban nőhetnének fel. Fontos, hogy a polgármesterek a lakosság érdekeit képviseljék – mondta a frakcióvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában