Közélet

2016.12.16. 16:16

Újabb támogatás a félegyházi kórháznak

A félegyházi önkormányzat közel 11 millió forinttal támogatja a kórház működését a város jövő évi költségvetéséből.

V. P.

A területi ellátási kötelezettséggel érintett önkormányzatok közös érdeke, hogy a Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézet stabil működésével megfeleljen a növekvő szükségleteknek, a lakosság igényeinek és biztosítani tudja az egészségügyi szakrendelések fenntarthatóságát. Ezért a kórház vezetősége támogatási kérelemmel fordult a félegyházi és környékbeli önkormányzatokhoz. A félegyházi képviselő testület csütörtöki ülésén tárgyalt a kérelemről. A városatyák döntése értelmében a félegyházi önkormányzat közel 11 millió forinttal támogatja a kórház működését a város jövő évi költségvetéséből.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház telephelyeként működő Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézet a gyermek szakrendelés, a szemészet, valamint a kardiológiai szakrendelés és szív ultrahang  zavartalan működtetéséhez kért támogatást. Az előterjesztés szerint a gyermek szakrendelés heti 20 órában történő fenntartásához havi 328 ezer forint támogatást igényelt a kórház. A kardiológiai szakrendelés és szív ultrahang heti rendelési ideje 10 órával növekedett, ennek köszönhetően a várólista 3 hónapra csökkent. Működtetéshez havi 579 forintot kért az intézmény. A szemészeti szakrendelés várólistája 4 hónapról 3 hónapra csökkent, amelynek fenntartásához 296 ezer forintra van szüksége a kórháznak. A környező települések önkormányzatai még nem döntöttek a kórház kérelméről.

A testületi ülésen dr. Körtwélyessy András kórházigazgató elmondta, a krónikus ellátás működési költségeire a jövőben havonta 7 millió forinttal többet kap a kórház, így belátható időn belül egyensúlyba kerülhet az intézmény költségvetése. Ezért a jövőben az önkormányzatok támogatását eszközfejlesztére fordítanák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!