Közélet

2016.12.19. 14:54

Foglalkoztatnák az időseket is Kecskeméten

Megvizsgálják Kecskeméten, hogyan lehetne az ahhoz kedvet érző, tenniakaró időseknek értelmes munkát adni. Ennek érdekében az önkormányzat együttműködési megállapodást köt az Erasmus Oktató, Kommunikációkutató és Stratégiai Elemző Kft.-vel, amely megvalósítja a CédrusNet Kecskemét szenior tudáshasznosítási programot. Minderről a képviselő-testület decemberi 15-ei ülésén döntött.

Hraskó István

A CédrusNet célja – az önkormányzat idősügyi koncepciójával összhangban – a város és vonzáskörzete idősödő társadalmának foglalkoztatása, társadalmi részvételének elősegítése, a független, egészséges és biztonságos életre való felkészítése. Legfontosabb célcsoportjai az 50. életévüket betöltött munkanélküli szakemberek, illetve a 60. életévét betöltött inaktív korosztály. A programtól azt várják, hogy hozzájárul Kecskemét és térsége foglalkoztatási mutatóinak javulásához, az idősödő társadalom szociálpolitikai és egészségügyi rendszereket terhelő problémáinak enyhítéséhez. Az idősödő nemzedékben rejlő tudást és tapasztalatot a településfejlesztés, az idősellátás és egészség-prevenció, a fiatalok mentorálása és felzárkóztatása, valamint a családsegítés területén szeretnék kamatoztatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!