Közélet

2016.12.17. 08:16

Épül az új laktanya Kelebián

Kelebián hamarosan elkészül az a konténerváros, amit a magyar szerb határtól alig néhány méterre építenek osztrák katonák segítségével.

PN

Simicskó István a hódmezővásárhelyi laktanya után meglátogatta a Kelebia közelében épülő határvédelmi bázist és a határszakaszt, majd átadta a Mélykúton szolgálatot teljesítő századnak vitt ajándékokat.

Kelebián hamarosan elkészül az a konténerváros, amit a magyar szerb határtól alig néhány méterre építenek osztrák katonák segítségével. Fel kell készülni a migrációs válság elhúzódására, hangsúlyozta a honvédelmi miniszter, így azért, hogy ne a hódmezővásárhelyi laktanyából kelljen folyamatosan szállítani a katonákat, határvédelmi bázisok kialakításáról döntöttek. Ezek a lehetőségekhez képest kulturált körülményeket teremtenek a katonáknak feladatuk ellátásához.

Hozzátette: a bázisok és utak építésében részt vesz egy osztrák műszaki század is, a katonáikkal november óta látnak el szolgálatot Magyarországon. A migrációs válság kezelésében Szlovákia, Ausztria, Lengyelország és Csehország is segítséget nyújt Magyarországnak, hasonlóan látják a probléma megoldását, fontosnak tartják Európa külső határainak védelmét – összegezte a politikus.

 [caption id="" align="aligncenter" width="650"] Simicskó István meglátogatta a Kelebia közelében épülő határvédelmi bázist is
[/caption]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!