Közélet

2016.12.19. 10:03

Emelkednek a jegyárak a Kecskeméti Vadaskertben

Néhány jegy ára emelkedik január 1-jétől a Kecskeméti Vadaskertben.

Hraskó István

A felnőtt belépő 1000 forint helyett 1200-ba kerül majd, a 3-18 gyermekeknek és a nyugdíjasoknak 600 helyett 800 forintért lehet tikettet váltani, a 10 alkalmas bérlet pedig 5000 forintról 7000-re drágul.

Az árváltoztatást a Kecskeméti Vadaskert Szolgáltató Nonprofit Kft. kezdeményezte. Indokukként azt hozták fel, hogy az intézményben öt éve nem emeltek az árakon, és hogy a drágulás után is elmondható, hogy az ár-érték arány figyelembe vételével még mindig a kecskeméti állatkert lesz az ország legolcsóbban látogatható ilyen típusú intézménye. A magasabb díjakkal pedig szeretnék megteremteni a lehetőséget a nagyobb mértékű fejlesztéseknek. A képviselő-testület múlt heti ülésén megszavazta a cég javaslatait.

A kisgyermekek (3 év alattiak) és a fogyatékkal élők, szociálisan otthonok lakói változatlan áron (100 illetve 300 forint) látogathatják a kertet. Szintén a családosoknak kedvez a 3000 forintos családi jegy bevezetése, ezzel két szülő és két gyermek vagy egy szülő és három gyermek nézheti meg az állatokat (két nagyszülő két gyermekkel olcsóbban, 2500 forintért). Tíz fő fölötti gyermekcsoportoknál pedig gyermekenként 500-ról 600 forintra nő a kedvezményes tikett ára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!